Cinefòrum, conferències i una sortida cultural, propostes dels Amics de la Unesco per al novembre


  • Comparteix:

La visita cultural serà a la Planta

La visita cultural serà a la Planta

Una sessió gratuïta de cinefòrum dimecres vinent donarà el tret de sortida a la programació d'activitats del novembre dels Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat. La planificació d'activitats d'aquest mes es completa amb un cicle de conferències sobre salut i benestar i una sortida cultural a PLANTA, un projecte del grup Sorigué i la Fundació del mateix nom. Totes les activitats es faran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Dimecres, 7 de novembre
Sessió gratuïta de cinefòrum en què es projectarà 'Of fathers and sons' en versió original en àrab subtitulada al català. El documental mostra com Talal Derki torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d'Abu Osama, membre d'Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills són entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. L'Arxiu Nacional de Catalunya acull aquesta activitat inaugural a les sis de la tarda.


Cicle de conferències: 'Salut i benestar' | Els dimecres a les sis de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya
14 de novembre
'Caracterització de la contaminació atmosfèrica a les àrees urbanes'. Xerrada a càrrec de la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius.

21 de novembre
'Els efectes de la contaminació ambiental sobre malalties per sensibilització central' a càrrec del cap de la Unitat de Sensibilització Central, Hospital Clínic-AISBE-CATSALUT, el doctor Joaquim Fernández Solà.

28 de novembre
'Genètica i millora humana: cap on anem?'. Acte presentat per la directora de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la Universitat de Vic-Central de Catalunya i vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya, Núria Terribas. És jurista, especialitzada en l'àmbit de la bioètica i el biodret, Membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè Nacional de Bioètica d'Andorra.

Els Amics de la UNESCO han organitzat altres activitats per aquest novembre.
Divendres, 23 de novembre
Sortida cultural a Planta, un projecte del Grup Sorigué i la Fundació Sorigué, a Balaguer. Se sortirà des de l'ANC a dos quarts de deu del matí, a les dotze serà la visita a la Planta i la sortida acabarà amb un dinar. Les places són limitades i per inscriure's es pot enviar un mail a unescovsc@gmail.com o bé, personalment, a les llistes que es trobaran els dimecres a les conferències.

Avancem, també, una activitat que l'entitat proposa per al 17 de desembre. Una conferència a dos quarts de set de la tarda al Teatre-Auditori, a càrrec del director d'orquestra i musicòleg, Jordi Savall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.