Pla-Narbona, una manera diferent d'entendre el disseny

L'artista florestà ha guanyat aquest any la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria


  • Comparteix:

El dibuixant, pintor i dissenyador florestà Josep Pla-Narbona continua, amb més de 90 anys, amb la dèria del dibuix. Un desig d'infància que l'ha portat a una trajectòria artística reconeguda, ara, amb la Creu de Sant Jordi. El dissenyador florestà ha conreat diverses disciplines al llarg de la seva carrera, que l'ha portat a exposar la seva obra a diversos països.

El pintor i dissenyador florestà és una de les personalitats que ha rebut recentment la Creu de Sant Jordi. L'artista ha guanyat la distinció per ser capdavanter en la seva disciplina, per obrir camins a generacions posteriors i per assolir reconeixement internacional.

Pla-Narbona és un dels màxims exponents del disseny a l'Estat espanyol i un dels impulsors d'aquesta disciplina artística. Un pioner del disseny a qui no agrada aquesta paraula. De fet, el 2004 l'artista va rebre el Premi Nacional de disseny.

Afincat a la Floresta, el dissenyador va néixer a Barcelona el 1928. Va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona (Llotja) i va treballar a Paris durant dos anys. Quan va tornar a Barcelona, va establir el seu propi estudi i va ser nomenat professor de l'Escola Massana. El 1964 va promoure els premis Laus de disseny. Entre les seves exposicions, destaquen les de Zuric, Nova York, Chicago i San Francisco.

Fa un mes i mig, l'artista va presentar el llibre 'Axiomagrafies 2' amb el comunicòleg Joan Costa. L'un hi ha posat les il·lustacions i l'altre, les reflexions. Tot plegat en una combinació que vol ser una reflexió sobre la importància de l'art gràfic i de la comunicació visual. Ara ja en té a punt un altre amb els dibuixos que ha anat acumulant els últims anys.




Josep Pla-Narbona

Per mi va ser un gran honor perquè en realitat, en el fons, jo sóc molt català. I aquest premi m'ha omplert d'orgull i de satisfacció, no ho puc evitar.

Josep Pla-Narbona

El concepte de disseny ha anat agafant valor a mesura que la civilització també ha avançat. Des de l'any 61 el concepte de disseny està viu i es comença a entendre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.