I tu, jugues en català?

Cinc establiments de la ciutat se sumen a la campanya de la Generalitat per promocionar el joc en la nostra llengua


  • Comparteix:

Els jocs en català són més escassos, però existeixen / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Els jocs en català són més escassos, però existeixen / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Cinc establiments santcugatencs s'han sumat a la campanya del Consorci per la Normalització Lingüística 'I tu, jugues en català?', destinada a promocionar la traducció de jocs i joguines a la nostra llengua. Juguettos, Pony Toys, Abacus i Els Tres Reis han renovat el seu compromís amb la iniciativa, mentre que El Celler de Llibres s'hi ha sumat enguany amb un 10% de descompte en jocs per a alumnes del Servei Local de Català.

ESCOLTA-HO

I és que l'oferta de jocs en català segueix sent molt reduïda, però per als interessats en trobar-los poden recórrer a la pàgina web habilitada pel Consorci, on trobaran una base de dades amb més de 800 referències ordenades per categoria, fabricant i gènere, entre d'altres. Que petits i grans juguin en català és especialment important, ja que a través del joc, ha explicat el professor del Servei Local de Català Albert Masià al 'Sant Cugat a fons', s'aprenen i es consoliden coneixements lingüístics.

A la secció, Masià també ha detallat els candidats a neologisme de l'any. Són animalista, bicitaxi, emergència climàtica, exoplaneta, pactòmetre, residu zero, trap, umami, vermuteria i xipar. Es pot votar fins dilluns al web de l'Institut d'Estudis Catalans.


Albert Masià

Els nostres alumnes quan juguen troben una manera de practicar la llengua molt desenfadada, un no n'és conscient. Llegir unes instruccions, entendre-les, matisar-les o simplement la mècanica del joc potencia totes les habilitats lingüístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.