L'any de Bet Rourich: nominada als Gaudí i al Goya per la direcció de fotografia d''Amor'

La santcugatenca tanca un any imparable amb la pel·lícula d'Isabel Coixet


  • Comparteix:

Bet Rourich, en una imatge promocional / Foto: Acadèmia del Cinema Català

Bet Rourich, en una imatge promocional / Foto: Acadèmia del Cinema Català

La santcugatenca Bet Rourich tanca el 2023 amb nominacions als Premis Gaudí i Goya a la millor direcció de fotografia per 'Un amor', d'Isabel Coixet. Rourich compta amb una important trajectòria a nivell nacional i internacional en el món cinematogràfic, televisiu i publicitari. 'Un amor' acumula vuit nominacions als Premis Gaudí, que s'han donat a conèixer aquest dimarts, i set als Goya.

Als Gaudí, la santcugatenca competeix amb Alana Mejía González ('Creatura'), Agnès Piqué Corbera ('La imatge permanent') i Gina Ferrer ('20.000 espècies d'abelles'). Als Goya, Rourich es disputa el guardó, de nou, amb Gina Ferrer, amb Valentín Álvarez ('Cerrar los ojos'), Pedro Luque ('La sociedad de la nieve') i Diego Trenas ('Una noche con Adela').

La directora de fotografia compta amb més d'una quinzena de llargmetratges entre els quals destaquen 'Ingrid', d'Eduard Cortés; 'Fènix 11.23', de Joel Joan i Sergi Lara; 'Blog' d'Elena Trapé; 'El camí més llarg per tornar a casa', de Sergi Pérez; 'Jean-François i el sentit de la vida', de Sergi Portabella; o 'Uno para todos', de David Ilundai.

Els Premis Gaudí i Goya s'atorguen, respectivament, el 4 i 10 de febrer de l'any vinent.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.