Els Tres Tombs i la benedicció dels animals centren aquest diumenge la festa de Sant Antoni Abat


  • Comparteix:

La novetat d'aquest és una exposició fotogràfica sobre aquesta festa de Joan Cabanas i Alibau

La novetat d'aquest és una exposició fotogràfica sobre aquesta festa de Joan Cabanas i Alibau

Sant Cugat celebra aquest diumenge la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional cercavila dels Tres Tombs i la benedicció dels animals. Aquest any, a més, s'ha organitzat una exposició de fotografies relacionades amb aquesta festa de Joan Cabanas i Alibau, que es podrà veure al Museu de la ciutat des d'aquest divendres i fins el 27 de febrer.

Aquest diumenge els santcugatencs podran gaudir de les tradicionals activitats que es realitzen en motiu del festa de Sant Antoni, patró dels animals. Com cada any, els ciutadans de la nostra ciutat podran assistir a l'esmorzar de pagès amb botifarra i pa torrat, que tindrà lloc al Pla del Vinyet. Aquest serà també el punt de sortida de la tradicional rua dels Tres Tombs, que recorrerà els principals carrers de la ciutat fins acabar darrera el Monestir, amb la benedicció dels animals.

Josep Masó, president de la Comissió de festes de Sant Antoni Abat, explica la importància d'aquesta celebració tan arrelada a Sant Cugat, i espera que enguany hi hagi més carrosses que l'any passat. L'escoltem.

Josep Masó

Sant Cugat és l'únic poble d'aquí que mai ha deixat de celebrar aquesta tradició. Ho hem anat heretant de pare a fills i ho hem anat continuant.


L'alcalde, Lluís Recoder, també ha remarcat l importància d'una festa que, avui dia, no només té un sentit tradicional i religiós, sinó també un contingut mediambiental. L'escoltem.

Lluís Recoder

És un dia que ens retrobem amb aquest Sant Cugat rural. Avui dia, la festa, a part de tenir un sentit tradicional i religiós, també té un sentit medi ambiental.


La principal novetat d'enguany, però, serà una exposició fotogràfica del santcugatenc Joan Cabanas i Alibau, organitzada per l'Ajuntament. A través de setze fotografies, la mostra fa un recorregut pels anys 1940 i 1950, per mostrar-nos com se celebrava aquesta diada quan Sant Cugat era encara una zona rural. L'exposició es podrà visitar de d'avui i fins el 27 de febrer al Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.