Sant Cugat recorda la memòria històrica dels carrers de la ciutat

El Museu de Sant Cugat ha organitzat aquest ininerari amb una trentena de participants


  • Comparteix:

La visita guiada ha anat a càrrec de l'historiador José Fernando Mota / Foto: Cugat Mèdia

La visita guiada ha anat a càrrec de l'historiador José Fernando Mota / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat s'ha bolcat amb el record de la memòria històrica de la ciutat gràcies a la iniciativa del Museu de Sant Cugat, que busca fer accessible el patrimoni cultural i històric als ciutadans. En aquesta ocasió, una trentena de persones han participat en un itinerari guiat recordant els primers mesos de la Guerra Civil viscuts als carrers del municipi. També s'ha ressaltat que durant la Guerra Civil Sant Cugat va canviar el seu nom pel de Pins del Vallès, fins a l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat el 1939.

El recorregut, dissenyat i preparat per l'historiador santcugatenc José Fernando Mota, ha traslladat els participants a l'inici de la Guerra Civil, tot passejant per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat. El mateix itinerari ha comptat amb algunes parades a punts històrics en què s'han fet explicacions relacionades amb aquella època d'inestabilitat política i social.

La visita guiada ha conclòs a la plaça Barcelona amb el recordatori d'alguns dels moments més característics del procés revolucionari que va tenir lloc al municipi. En aquest sentit, el responsable de la visita, José Fernando Mota, ha ressaltat la importància de "seguir organitzant" aquestes sortides amb l'objectiu d'acostar el "patrimoni històric de Sant Cugat a la ciutadania". De la mateixa manera, Mota ha fet una crida a la participació de la població perquè "ajuden a conèixer les diferències entre la vila d'abans i l'actual".

Enguany, el Museu de Sant Cugat ja ha organitzat diverses sortides presencials de caràcter històric, tot i que per assistir-hi calia inscriure's prèviament per tal de respectar les mesures de seguretat de la Covid-19.




Jose Fernando Mota

Iniciatives com aquestes desperten l'interès de la ciutadania. El Museu de Sant Cugat està apostant per aquestes activitats que busquen recuperar la memòria històrica i és una gran notícia. Rutes com aquestes ajuden a recuperar una realitat que a vegades està oblidada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.