'Assassinat a la sala capitular', 'Bona sort' o 'El mentalista', les recomanacions dels llibreters locals per Sant Jordi

Cugat Mèdia ha preguntat a les llibreries de la ciutat quins són els llibres que més recomanen per aquesta diada


  • Comparteix:

Una de les parades del Sant Jordi del 2021, marcat per les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

Una de les parades del Sant Jordi del 2021, marcat per les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

Els llibreters de Sant Cugat fan les seves recomanacions més personals de cara a la diada de Sant Jordi. Cugat Mèdia ha preguntat a Pablo Giménez, del Celler de Llibres; Sergi Martí, de Paideia; Àlex Castellarnau, de Re-read; Xavi Alsina, d'Abacus, i Mont Soler, de Pati de Llibres. No us perdeu les recomanacions dels experts en la matèria.

EL CELLER DE LLIBRES

Des del Celler de Llibres, Pablo Giménez fa una recomanació variada. D'una banda, proposa el còmic 'Mage', de Matt Wagner, per als amats de la fantasia urbana. A més, recomana 'Assassinat a la sala capitular' del santcugatenc Eduard Jener i la novel·la històrica 'Roma soy yo' de Santiago Posteguillo.

PAIDEIA

Sergi Martí, un dels nous propietaris de la Paideia, ha fet una recomanació en castellà, una en català i una que es pot trobar en les dues llengües. Així, el llibreter ha parlat del thriller 'Los nombres prestados', d'Alexis Ravelo; de la novel·la 'El vol de l'estel', de Laetitia Colombani, que continua la història de 'La trena', tot i que es pot llegir de forma independent; i, per acabar, 'Bona sort', de Nickolas Butler, un drama que retrata la societat de l'Amèrica profunda.

RE-READ

El propietari de la llibreria Re-read, Àlex Castellarnau, recomana tres llibres. 'El hombre en busca de sentido', de Viktor E. Frankl, perquè "t'apropa al factor psicològic de la veritat humana, al punt en què l'home pot arribar a patir el màxim mal possible". En segon lloc, Castellarnau també recomana 'Madame Bovary', de Gustave Flaubert, per ser "un llibre del segle XIX més actual que qualsevol dels que escriuen ara i que reflecteix clarament el que és l'empoderament de la dona". Finalment, el llibreter recomana 'La conjura de los necios', de John Kennedy Tool, un llibre "de culte", que el va marcar de jove, i que narra situacions "surrealistes i estrambòtiques des de la comèdia i la ironia".

ABACUS

Xavi Alsina, de l'Abacus, recomana 'A l'altra banda del mur', on el santcugatenc Raül Romeva reflexiona sobre les presons arran de la seva experiència; 'A la vora de la mar', de l'últim Premi Nobel de Literatura, Abdulrazak Gurnah; el thriller 'El mentalista', de Camila Lackbert i Henrik Fexeus; i, per als més petits, 'La vaga', d'Eduarda Lima, un conte on tots els animals es posen en vaga per un motiu "de molta actualitat" que no es descobreix fins al final.

PATI DE LLIBRES

Mont Soler, de Pati de Llibres, recomana, en primer lloc, tres àlbums il·lustrats de coeducació que tracten sobre els prejudicis i els rols de gènere mal entesos: 'La faldilla morada del Leo', que parla d'un nen que li agrada portar faldilla, 'La nina del Lluc', que explica la història del Lluc, a qui li agrada jugar amb nines encara que se'n riguin d'ell, i 'Els homes no plorem', que defensa, precisament, el contrari del que diu el títol. Soler afegeix que, seguint en la mateixa línia, de les mateixes autores de 'La regla mola', ha sortit 'L'esperma mola', i serveix per explicar als nanos els canvis que tindrà el seu cos quan vagin passant a l'edat adulta. I, per últim, una recomanació narrativa, 'Mio, el meu mio', d'Astrid Lindgren, l'autora de Pipi. Una obra d'aventures d'un nen orfe que busca aquest pare i aquest amor patern.










Pablo Giménez

Relament hi ha coses molt diverses. Per allunyar-se del més tradicional, acaba de sortir el primer volum de Mage, de Matt Wagner. És molt interessant per als amants de la fantasia urbana.

Àlex Castellarnau

Re-read recomana 'El hombre en busca de sentido', 'Madame Bovary' i 'La conjura de los necios'.

Mont Soler

'La faldilla morada del Leo', de l'editorial Nube Ocho, ens parla d'un nen que li agrada molt portar una faldilla i que s'enfada molt quan la gent li diu que sembla una nena. Perquè ell és un nen. Simplement és un nen que li agraden les faldilles. És molt maco, molt senzill d'explicar, té una estructura molt clàssica i el recomanem dels tres anys fins a l'infinit.

Xavi Alsina

L'últim llibre de Raül Romeva, 'A l'altra banda del mur', on fa reflexionar sobre què cal millorar a les presons.

Sergi Martí

'El vol de l'estel', de Laetitia Colombani, un llibre molt maco, amb molt de sentiment. És una continuació de 'La trena', però es pot llegir de forma independent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.