Míriam Ruíz-Ruano guanya el primer premi 'Pensar Més' d'assaig jove memorial Gabriel Ferrater

El guardó s'ha entregat al claustre del Monestir i té una dotació econòmica de 6.000 euros


  • Comparteix:

Míriam Ruiz-Ruano Rísquez (la tercera per la dreta), guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' / Foto: Cugat Mèdia

Míriam Ruiz-Ruano Rísquez (la tercera per la dreta), guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' / Foto: Cugat Mèdia

Míriam Ruiz-Ruano Rísquez és la primera guanyadora de la primera edició del premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater. El jurat ha entregat el premi a aquesta jove assagista pel seu treball 'L'autor que mira de reüll: la tradició de la literatura moderna i postmoderna'. El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Associació Gabriel Ferrater i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té una recompensa econòmica de 6.000 euros i la publicació del seu assaig pel servei de publicacions de la UAB.

El premi busca premiar el millor assaig de temàtica lliure escrit per algú menor de 35 anys per incentivar l'escriptura i el consum d'assajos, sobretot entre els més joves.

El jurat està format per especialistes de diversos àmbits com la física, la literatura, la filosofia o l'economia, com Marina Garcés o Salvador Cardús. Dels quaranta assajos que es van presentar inicialment, només tres van passar el primer filtre, ja que no es tractaven d'originals. El jurat ha explicat que el que ha valorat de l'assaig de Ruiz-Ruano és "l'estil volgudament assagístic d'un volum molt ben escrit", ha descatat Cardús. La guanyadora del premi l'ha rebut agraïda com una recompensa per tot l'esforç d'una investigació que va començar fa deu anys.

La tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, ha valorat que es facin iniciatives com aquestes per promoure l'assaig i la cultura entre els joves. També ha recordat Gabriel Ferrater, qui posa nom a aquest premi de qui s'està celebrant el centenari del seu naixement aquest 2022.




Miriam Ruiz-Ruano

Quan comences no et planteges ser assagista, i guardons com aquests són una recompensa a l'esforç

Esther Madrona

És important explicar que hi ha joves que pensen i tenen ganes de fer recerca i comptar-la



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.