José Luis Muñoz: 'En tots els meus llibres hi ha una part dels meus viatges'

El seu últim treball, 'La colina del telégrafo', transporta el lector al Sant Francisco dels anys vuitanta


  • Comparteix:

Jose Luis Muñoz amb 'La colina del telégrafo' / Foto:cedida

Jose Luis Muñoz amb 'La colina del telégrafo' / Foto:cedida

José Luis Muñoz va néixer a Salamanca, però des de fa 20 anys viu a Sant Cugat. Fa tres mesos va publicar el seu últim llibre, 'La colina del telégrafo', que transporta el lector a la ciutat de Sant Francisco dels anys vuitanta, una societat marcada per la guerra del Vietnam i amb un assassí en sèrie que sembla no haver superat aquest conflicte bèl·lic. En una entrevista a Cugat Mèdia, Muñoz ha explicat que aquest llibre està inspirat pel viatge que va fer a la ciutat californiana en aquella mateixa dècada.

ESCOLTA-HO

L'autor és reconegut per les seves novel·les negres a llocs tan llunyans com poden ser Sant Francisco o Islàndia, és el cas de la publicació anterior, 'La bahía humeante'. Muñoz ha explicat que tots aquests llibres tenen part dels seus viatges, que sempre els passa prenent notes, fent fotografies o vídeos dels llocs que visita per després utilitzar-los als seus treballs.

També ha parlat del moment dolç que viuen els productes culturals d'investigacions policials. Muñoz ha dit que sempre hi ha hagut interès per la novel·la negra, però que l'aparició d'aquests productes, com programes de televisió, pòdcasts o col·leccions de llibres de novel·la negra nòrdics, han ajudat al creixement i que hi hagi més consumidors.

Muñoz ha destacat el que per a ell és una de les claus de la novel·la negra, la crítica social; sovint li sembla més interessant parlar sobre les arrels dels criminals criticant les injustícies de la societat.

José Luis Muñoz ha afirmat que prepara dos llibres més que sortiran a principis de l'any vinent. El primer serà 'Los infiernos' (Ed. Vencejo), un conjunt de relats curts de novel·la negra, que sortirà sobre el febrer. I el següent 'La soledad de Hans Theodor Mankel', que es publicarà a l'abril. Segons ha explicat l'autor, no es tractarà d'un llibre de novel·la negra, sinó que tractarà sobre el món literari i editorial amb l'enfrontament de dos escriptors totalment oposats.

'La colina del telégrafo' es pot comprar a Sant Cugat en format físic a la llibreria Alexandria i a la llibreria El Celler de llibres.


Jose Luis Muñoz

És un llibre que està ambientat a la ciutat de Sant Francisco als anys vuitanta, però encara les ferides de la guerra del Vietnam encara estan molt presents. Que és una cosa curiosa, perquè és una guerra que aquí la veiem molt llunyana, però en canvi veiem els rastres de la guerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.