Sant Cugat commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb cinc propostes culturals

La programació a la ciutat està repartida fins al 7 de gener


  • Comparteix:

El Dia Internacional dels Drets Humans és el 10 de desembre / Foto: cedida

El Dia Internacional dels Drets Humans és el 10 de desembre / Foto: cedida

Com cada 10 de desembre, aquest dissabte és el Dia Internacional dels Drets Humans, i Sant Cugat vol commemorar-ho amb un seguit d'activitats de caire cultural. Amb una exposició fotogràfica, la presentació del llibre 'Víctimes en so de pau', un cinefòrum, la projecció de la pel·lícula 'Manoliño Nguema' i l'espectacle teatral 'BE WATER', la programació va començar el 14 de novembre i s'allargarà fins al 7 de gener.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ

'Discurs de l'odi'

D'entrada, la Biblioteca Gabriel Ferrater proposa visitar l'exposició fotogràfica 'Discurs de l'odi', de Ruido Photo. Es tracta d'una mostra de fotografies que ens apropen a les persones víctimes de discriminació social amb una mirada propera que interpel·la la nostra essència. Estarà oberta fins al 7 de gener.

'Víctimes en so de pau'

Dins les Nits Temàtiques UNIPAU, la Casa de Cultura acollirà el 14 de desembre la presentació del llibre 'Víctimes en so de pau' d'Àlex Romaguera Vendrell. Serà a les 18 h i comptarà amb l'autor del llibre, que dona veu a les víctimes de la violència afectades per l'assassinat dels seus parents.

'A room without a view'

Seguidament, el dia 15 a les 19 h, hi ha programada la projecció de 'A room without a view' de Roser Corella. Amb aquest documental, la directora catalana narra la crua realitat de les treballadores domèstiques estrangeres als països d'Orient Mitjà. I combinant una multiplicitat de perspectives, obre una finestra inèdita a una realitat silenciada i ens ajuda a entendre les estructures de poder que permeten l'existència d'aquest pervers sistema d'esclavitud moderna. La projecció serà a l'Ateneu Santcugatenc.

'Manoliño Nguema'

Els amants del cinema tenen una altra cita el 16 de desembre al Museu. En el marc de Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya, a les 19 h es projectarà la pel·lícula 'Manoliño Nguema'. El film proposa un viatge fins a Galícia per a conèixer la vida d'en Marcelo Ndong, que va convertir-se en un apreciat mim als carrers de Santiago de Compostel·la, per a després tornar al seu país natal i ser allí un important dinamitzador cultural.

'BE WATER'

Finalment, la Casa de Cultura serà l'escenari de l'espectacle teatral 'BE WATER', a càrrec d'Enginyeria Sense Fronteres. Serà el 4 de gener a les 18 h. A través d'una paròdia televisiva, l'obra posa en relleu la problemàtica de la mercantilització de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.