La santcugatenca Júlia de Paz, nominada als Gaudí pel curt 'Harta'

És la seva segona pel·lícula després del premiat llargmetratge 'Ama', pel qual va ser nominada als Goya


Temes relacionats

Júlia de Paz (directora de cinema): 'Els diners que rep una producció dirigida per un home són molt diferents si ho està per una dona' (16/feb/22)

'Ama', de la santcugatenca Júlia de Paz, nominada als Premis Goya ( 1/feb/22)

Júlia de Paz (directora d''Ama'): 'No m'esperava gens aquesta rebuda, m'ho prenc com un viatge d'aprenentatge personal' (12/jun/21)


  • Comparteix:

Júlia de Paz durant el rodatge d''Harta' / Foto: Melisa Margarita Ramírez Estremadoyro

Júlia de Paz durant el rodatge d''Harta' / Foto: Melisa Margarita Ramírez Estremadoyro

La directora de cinema santcugatenca Júlia de Paz ha estat nominada als Premis Gaudí pel curtmetratge 'Harta'. Es tracta de la història de la Carmela, el que dia compleix 12 anys, l'obliguen a veure el seu pare en un Punt de Trobada Familiar per la sentència per violència masclista que aquest té cap a la seva mare. 'Harta és la segona pel·lícula de De Paz, després del gran èxit de la seva òpera prima, el llargmetratge 'Ama', que va rebre un premi Feroz i va ser nominada als Goya al millor guió adaptat.

'Ama' és una pel·lícula que busca la desmitificació de la maternitat, narra la història d'una mare i una filla que es veuen obligades a trobar un lloc on viure després de ser expulsades de la seva llar.

'Harta', dirigida per Júlia de Paz i escrita per la mateixa De Paz i Núria Dunjó, i produïda per Sergio Grobas, està nominada al millor curt dels Gaudí al costat de 'Demà ho deixem', de David Moragas; 'El día que volaron la montaña', d'Alba Bresolí; i 'Solo', d'Alberto Gross.

Sant Cugat tornarà a ser protagonista d'aquesta edició dels Premis Gaudí -la 15a-, ja que s'hi ha tornat a rodar l'anunci, que aviat veurà la llum.

Premis Gaudí

Pel que fa a la resta de nominats, la llista completa la podeu consultar aquí, però la majoria de nominacions les concentren 'Alcarràs', de Carla Simón; 'Suro', de Mikel Gurrea; i 'Pacifiction' d'Albert Serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.