Consolidar la clàssica de 8, objectiu dels Gausacs per aquesta temporada

Els Castellers inauguren la temporada a Sant Cugat aquest diumenge amb una calçotada popular


  • Comparteix:

El cap de colla, Marcel Serra, (esquerra) i el president dels Gausacs, Enric Aguadé, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El cap de colla, Marcel Serra, (esquerra) i el president dels Gausacs, Enric Aguadé, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els Castellers de Sant Cugat celebren aquest diumenge 26 de març la festa d'inici de temporada a la ciutat amb una calçotada que ja compta amb més de 200 tiquets venuts. La trobada se celebrarà al Parc de Ramon Barnils a partir de les 10 h amb activitats per a la canalla i continuarà a les 12 h amb una actuació dels Gausacs que s'allargarà fins a la tarda amb el dinar popular i concerts. El cap de colla, Marcel Serra, i el president, Enric Aguadé, han visitat aquesta setmana el programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat per parlar dels reptes que es marquen per aquesta temporada i del calendari d'actuacions i activitats que recuperen la normalitat prepandèmica.

ESCOLTA-HO

Consolidar la clàssica de 8 (format pel 2 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8) és el principal objectiu dels Castellers de Sant Cugat per aquesta nova temporada que aquest diumenge comença a Sant Cugat però que ja fa un mes que escalfen amb els assajos setmanals i dues actuacions fora de casa.

El cap de colla, Marcel Serra, ha explicat a Cugat Mèdia que consolidar-se com a colla de 8 i poder plantejar altres estructures més complexes com el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 -que ja estan assajant per poder-los portar a plaça a partir de l'estiu- necessiten una massa social d'entre 250 i 300 persones per assegurar bons assajos i unes trobades on siguin més dels actuals 160 castellers. "Hi ha una certa nostàlgia (pel nombre de castellers que han estat en el passat) i això és una de les grans barreres que hem hagut de superar", ha dit Serra durant el programa. I és que "aprendre a fer castells és un procés lent i hi ha molts joves que quan s'independitzen no es poden quedar a viure a Sant Cugat i això afecta a la colla" ha afegit Marcel Serra.

Tenir un local social propi és un factor que per als castellers és bàsic per poder créixer també en nombre de persones i ser visibles per a tota la ciutadania. El president dels Gausacs, Enric Aguadé, ha explicat que d'aquí a un mes i mig podran inaugurar el nou local al carrer de Sant Bonaventura, 17, després dels molts entrebancs que s'han anat trobant en els darrers mesos. "Després de 27 anys ja hem de tenir una imatge física i molt visible al poble. Tenim ganes de poder obrir una seu que considerem ha de ser no només castellera sinó també oberta al poble en molts sentits", ha afegit Aguadé.

Més enllà de la seu social, els castellers esperen poder millorar també el local d'assaig, ubicat darrere la comissaria de la Policia Local. Marcel Serra ha explicat en aquest sentit que els hi manca una xarxa de protecció motoritzada que té un cost aproximat d'uns 40.000 euros que esperen també sigui una realitat durant aquesta temporada.




Marcel Serra

El nostre objectiu és créixer i ser més castellers per consolidar La Clàssica de 8.

Enric Aguadé

Després de 27 anys ja hem de tenir una imatge física i molt visible al poble. Tenim ganes de per fi poder obrir una seu que considerem ha de ser no només castellera sinó també oberta al poble en molts sentits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.