La casa de l'Ateneu Santcugatenc s'ha quedat 'petita'

L'entitat vol créixer teixint aliances amb altres associacions de la ciutat mentre negocia la pròrroga de la cessió de l'edifici durant 30 anys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un acte al pati de l'Ateneu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'un acte al pati de l'Ateneu / Foto: Ajuntament

L'Ateneu Santcugatenc es troba en un bon moment després de la pandèmia i no paren de créixer, tant que l'edifici de l'avinguda de Gràcia se'ls ha quedat 'petit', segons el seu director, Toni Ramon. L'Ateneu no es planteja un nou canvi de casa, sinó que la clau 'és la cooperació entre les diverses entitats de la ciutat', ha explicat al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia. De fet, el 2026 acaba el conveni signat amb l'Ajuntament per l'ús de l'edifici i l'objectiu de l'entitat és ampliar-ho 30 anys més.

ESCOLTA-HO

Malgrat les restriccions per la pandèmia, amb la davallada d'activitats i d'usuaris, "hem sobreviscut i hem recuperat les mateixes xifres prepandèmiques", ha admès Toni Ramon. Des de l'entitat celebren aquest augment, però són conscients que algunes activitats no poden fer-se a causa de la falta d'espai on realitzar-les. Amb les agendes plenes fins dalt, han iniciat una cerca per trobar possibles alternatives, "no és necessari traslladar-nos a un nou local, de fet, volem cooperar amb altres entitats per organitzar activitats en conjunt", ha afegit.

Ramón han volgut deixar clar quin és l'ADN de l'Ateneu: "no busquem competir amb les activitats organitzades per les altres entitats de la ciutat". Per aquest motiu des de l'entitat "sempre s'ha volgut pensar en noves iniciatives per cobrir les necessitats de la població".

Trencar amb la dependència de la zona del Monestir

El 2016 l'Ateneu de Sant Cugat va traslladar-se de la plaça Pep Ventura a l'actual ubicació a l'avinguda de Gràcia, per la falta d'espai. "Amb aquest trasllat vam trencar la mentalitat de què si surts de l'entorn del Monestir, no existeixes", ha subratllat Ramon.

Àlvar Roda, president de l'Ateneu ha assegurat que no s'han plantejat deixar la casa actual, sinó tot el contrari, ja que estan estudiant la possibilitat d'ampliar el conveni per la utilització de l'espai amb l'Ajuntament. Han passat set anys des de la signatura del contracte a 10 anys. El seu objectiu és allargar el termini a 30 anys, perquè així podrien accedir a les ajudes que ofereix la Generalitat, han assegurat.


Toni Ramón

Les directrius claríssimes de tot l'equip és allò que es fa a Sant Cugat, nosaltres no ho reproduirem. En tot cas els trucarem i programarem junts, oferint espais o senzillament que ens expliquin si també ho volen fer a casa nostra i si no com es pot combinar. Aquesta és l'ADN Ateneu, de no només pensar amb nosaltres i amb els nostres associats sinó amb què es fa a la ciutat i com es pot multiplicar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.