Marc Esquirol: 'Necessitem cineastes que rodin amb mitjans accessibles per democratitzar el cinema'

El director de cinema santcugatenc estrena 'Dos dies i l'eternitat' als Cinemes de Sant Cugat després del seu pas pel Festival D'A


  • Comparteix:

El director santcugatenc Marc Esquirol / Foto: Cedida

El director santcugatenc Marc Esquirol / Foto: Cedida

El director de cinema santcugatenc Marc Esquirol estrena el migmetratge 'Dos dies i l'eternitat' el proper dimecres 7 de juny als Cinemes de Sant Cugat. Després del seu pas pel Festival D'A (el festival de cinema d'autor de Barcelona), el debut en el cinema d'Esquirol arriba a cinc sales de Catalunya. La pel·lícula, que ha comptat amb un pressupost de 2.500 euros i s'ha rodat amb una 'handycam', explica un viatge en cotxe a França de dos amics que viuen una escapada en un moment d'impàs vital rodejada d'un aire fresc i jovial.

En un viatge real entre el director i els dos actors protagonistes, Esquirol va rodar la pel·lícula amb una càmera de 30 euros comprada a Wallapop. En aquest sentit, el director santcugatenc explica que els cineastes joves no poden afrontar el rodatge d'una pel·lícula de la mateixa manera que ho fa un estudi de Hollywood. "Necessitem més referents de cineastes que rodin amb mitjans accessibles per democratitzar el cinema", ha afirmat Esquirol en una entrevista a Cugat Mèdia.


Teaser - Dos dies i l'eternitat (2023) from Marc Esquirol on Vimeo.



El director va començar aquest projecte quan tenia 19 anys, i no l'ha pogut finalitzar fins ara, que en té 23. "El projecte va néixer d'una reflexió, volia veure com una persona de 19 anys podia fer una pel·lícula amb els mitjans que tenia a l'abast", ha explicat Esquirol. I és que el jove cineasta santcugatenc es va vendre el seu cotxe per 2.500 euros per poder finançar el projecte. Després de quatre anys i "més dificultats de les que semblaven en un inici", el migmetratge arriba a les sales. "Amb 23 anys faria una pel·lícula diferent de la que vaig escriure amb 19, ha estat una negociació entre preservar i respectar el que pensava el Marc de 19 anys i alhora adaptar la pel·lícula per estar content amb 23".

El pas del film pel Festival D'A ha despertat una recepció molt positiva i ha destacat per la seva "naturalesa poc pretensiosa" i el seu to alegre i senzill. "Vam sortir a crear una pel·lícula com si fos un joc. És molt orgànica perquè és la pel·lícula que havia de ser, ni més gran ni més petita", ha remarcat Esquirol.

Veí del carrer de Pau Casals, a cinc minuts caminant dels Cinemes de Sant Cugat, Esquirol ha posat en valor que les sales santcugatenques siguin les primeres a acollir la seva pel·lícula. Després de Sant Cugat, el film es podrà veure al Festival FIC-CAT de Roda de Barà, als cinemes Zumzeig i Girona de Barcelona i al MónFilmat d'Amposta, per després marxar cap a Madrid al CinePlaza i a la Cineteca. "Començar per Sant Cugat i pel meu barri és molt especial. En aquestes sales és on anava de petit i on em vaig enamorar del cinema", ha explicat Esquirol.


Marc Esquirol

Una de les coses més boniques que em trobo és que la gent no detecta que està rodada amb una "handycam". Necessitem més referents de cineastes que rodin amb mitjans més accessibles per democratitzar el cinema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.