Els santcugatencs Pol Blanch i Carles Porres preestrenen el film '2008' als Cinemes Sant Cugat

La primera projecció del migmetratge serà el dijous 22 de juny a les vuit de la tarda


  • Comparteix:

Moment del rodatge / Foto: Cedida

Moment del rodatge / Foto: Cedida

Els directors santcugatencs Pol Blanch i Carles Porres preestrenen el film '2008' als Cinemes de Sant Cugat el dijous 22 de juny a les vuit de la tarda. El projecte, que va néixer fa quatre anys com un Treball de Fi de Grau (TFG) de la Universitat Pompeu Fabra, veu ara la llum i es projectarà a la gran pantalla. Aquest migmetratge és una comèdia amb tocs de realisme màgic que narra com un grup d'amics viu la crisi econòmica de 2008 des d'una aparent indiferència. A poc a poc, però, el film revela com els mateixos protagonistes són incapaços de gestionar les seves pròpies crisis, a més de mostrar-los des d'una masculinitat completament esperpèntica.

L'equip que ha rodat la pel·lícula és majoritàriament de Sant Cugat. Companys de classe, d'universitat i amics que han unit esforços per tirar endavant un projecte autoproduït i de molt baix pressupost. Tant és així que els protagonistes del film han sigut encarnats per amics dels directors sense cap formació en interpretació ni en cinema. Malgrat això, el treball va agradar i va ser escollit per la Setmana del Talent al Clúster Audiovisual del 2020. Quan l'equip es trobava en procés de trobar inversors per finançar el projecte, la pandèmia de la Covid-19 va esclatar i tot va quedar aturat.

Els dos directors santcugatencs van decidir llavors escurçar el guió davant la impossibilitat d'afrontar un llargmetratge amb les condicions que va imposar la pandèmia. Blanch i Porres van apostar per dissenyar un guió que es pogués rodar en 40 minuts, un temps suficient per poder presentar els personatges sense que acabin de desenvolupar-se psicològicament. En la primera oportunitat que va oferir el desconfinament, tot l'equip es va reunir per fer un rodatge "que va ser com una festa, igual que passa a la pel·lícula", explica un dels directors, Carles Porres.

Els paral·lelismes no acaben aquí. Els actors, que havien d'interpretar uns personatges immersos en la crisi econòmica de 2008, van haver de rodar mentre vivien en la seva pròpia pell la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. Una coincidència que els va ajudar. "En aquell moment va ser molt fàcil per als actors posar paraules a coses que havien pensat o sentit", remarca Porres.

Per aprofundir en les reflexions que el film vol traslladar a l'espectador, després de la sessió als Cinemes Sant Cugat hi haurà un debat moderat per la psicòloga Anna Gassiot. Gassiot imparteix a l'Ohficina Jove de Sant Cugat els tallers d'orientació personal.


Carles Porres

En el primer desconfinament ens vam poder reunir tot el grup i vam fer el rodatge com si fos una festa. És el mateix que passa a la pel·lícula, que els amics es retroben en a Nit de Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.