Sant Cugat rep divendres la Flama del Canigó per encendre la foguera de Sant Joan

Òmnium Cultural organitza per 18è any aquesta tradició de país amb la novetat que hi haurà canyes a disposició de tothom per tirar-les a la foguera


  • Comparteix:

Imatge de l'any passat de la Flama del Canigó a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'any passat de la Flama del Canigó a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat rebrà aquest divendres la Flama del Canigó que encendrà la foguera de la revetlla de Sant Joan. Aquesta tradició, organitzada per Òmnium Cultural amb la col·laboració de l'Ajuntament i altres entitats de la ciutat, arriba enguany a la seva 18a edició a Sant Cugat. Les activitats començaran a les 19.30 h amb l'inici de les cercaviles que portaran la flama per encendre la foguera a la plaça d'Octavià. Com a novetat, hi haurà canyes a disposició de tothom per tirar-les a la foguera. El president de la delegació local d'Òmnium, Jaume Angerri, ha participat aquest dimecres al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

Una vegada a la plaça, es farà la rebuda de la Flama amb el ball d'homenatge, la lectura del manifest, enguany escrit per l'exconseller Lluís Puig, i actuacions de cultura popular. A les 21 h s'encendrà la foguera de Sant Joan i tot seguit començarà el sopar de carmanyola.

El president de la delegació local d'Òmnium, Jaume Angerri, ha explicat que cada any intenten mantenir la tradició que han anat construint al voltant de l'acte i afegir nous elements per recuperar patrimoni de cultura immaterial. Angerri també ha recordat que l'única foguera que hi haurà la revetlla de Sant Joan a la ciutat serà la de la plaça d'Octavià, tot i que tothom que ho vulgui es podrà portar una petita flama amb un fanalet.

Programa del 23 de juny

  • 19.30h: Inici de les cercaviles des de l'avinguda de Cerdanyola i la plaça de Doctor Galtés.
  • 20h: Rebuda de la Flama del Canigó amb el ball d'homenatge i la lectura del manifest.
  • 20.30h: Actuacions de cultura popular a càrrec de l'Entitat Sardanista, els Bastoners, els Geganters, els Caparrots i els Diables.
  • 21h: Encensa de la foguera.
  • 21.30h: Sopar de carmanyola.
  • 23h: Orquestra Sixtus.
  • 02h: Música punxada: PD PEX.
  • 04h: Fi de festa.


  • Com a prèvia a l'encesa de la flama, aquest dijous la plaça de l'Om acollirà les activitats infantils per celebrar l'arribada de la Flama. D'una banda, hi haurà un taller de fanalets per personalitzar-los i poder rebre la Flama. D'altra banda, Eva Tataret i Pere Rovira explicaran i dibuixaran el conte de la Flama del Canigó.

    Jaume Angerri, actual president d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, que deixarà el mandat a finals d'any

    Jaume Angerri, actual president d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, que deixarà el mandat a finals d'any / Foto: Cugat Mèdia

    Relleu al mandat
    Jaume Angerri acabarà el seu mandat com a president d'Òmnium Cultural a Sant Cugat a finals d'aquest any. Tot i que Angerri podria revalidar el càrrec perquè l'enitat no contempla la limitació de mandat "perquè ens trien els socis en llista oberta i no bloquejada", ha explicat a Cugat Mèdia que no es presentarà "perquè crec que toca un relleu generacional". Angerri, que no ha volgut avançar qui és la persona que presumiblement el substituirà, sí ha explicat que serà una dona.

    Nou local
    Òmnium Cultural, que compta amb més 3.800 socis a Sant Cugat, canviarà de local al setembre. Deixaran l'actual seu del carrer dels Marges, per un nou local al carrer Mir. Angerri ha explicat que passaran d'un local de 45 metres quadrats a un de 140.


    Jaume Angerri

    Ho visc com una transmissió generacional. Vinc d'aquesta tradició de país i el país també són sentiments. El sentiment és adonar-te de l'esforç de persones anònimes que pugen a una muntanya, que fan la regeneració d'una flama, que la fan arribar en un lloc allunyat. És un esforç col·lectiu. Si el país té aquesta capacitat de treballar bé no hi ha qui ens aturi.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.