El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat s'obre pas en festivals internacionals

Els organitzadors del festival Contratemps actuaran a Peníscola i a Irlanda


  • Comparteix:

El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cedida

El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Foto: Cedida

El Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat actuarà dijous de la setmana que ve, 3 d'agost, al Festival Internacional de Música Antiga de Peníscola. També ho farà el dimarts 15 d'agost al Kilkenny Arts Festival a Irlanda amb la membre del grup Lixsania Fernández com a cara visible del concert. Els músics santcugatencs fan un pas endavant en el reconeixement i exposició internacional amb aquestes dues actuacions, que fan de prèvia al 5è Festival Contratemps, que tindrà lloc entre el 8 i 17 de setembre a Sant Cugat.

El col·lectiu està format per músics, musicòlegs i lutiers santcugatencs i té com a objectiu apropar la música històrica i recuperar també el patrimoni musical històric de la ciutat.

El músic i integrant del col·lectiu Jorge Juan Morata ha explicat a Cugat Mèdia que a Peníscola "es trobaran entre els millors grups d'Europa", i tocaran 'l'Òpera Atenaide', un clàssic de l'òpera italiana. A més, malgrat que molts dels músics han tocat a l'estranger de forma independent, per primera vegada, el Col·lectiu de Música Antiga, portarà la música santcugatenca fora de l'Estat espanyol i ho farà amb un recull de peces clàssiques, sobretot catalanes.


Jorge Juan Morata

Tenim la sort de poder anar a Peníscola i també anirem a Irlanda amb un programa de música de la Península i portarem el nom de Sant Cugat fora i és la primera vegada que com a col·lectiu sortim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.