Virtuosisme, amor i 'cubania': el prestigiós pianista Dayramir González fa parada a Sant Cugat aquest dijous

El pianista cubà resident a Nova York actuarà a la sala El Siglo durant la seva gira europea


  • Comparteix:

Dayramir González, en directe / Foto: Cedida

Dayramir González, en directe / Foto: Cedida

El pianista cubà resident a Nova York Dayramir González farà parada a Sant Cugat, a la sala El Siglo del Mercantic, en la seva gira europea en què també actuarà a Madrid i a Barcelona. L'intèrpret i compositor patrocinat per Yamaha, primer cubà becat a la prestigiosa acadèmia de música de Berklee, oferirà un concert 'molt dinàmic' aquest dijous a les 20 h on mostrarà les seves arrels acompanyat de la cantant, també cubana, Telva Rojas, del saxofonista Nando Picó i del trompetista Yuri Hernández.

ESCOLTA-HO

En una entrevista a Cugat Mèdia, González explica els seus orígens al barri del Cerro, a l'Havana, on va tenir el seu primer contacte amb la música a través del seu pares, que també eren músics. Diu que sempre ha utilitzat el piano per expressar els seus sentiments, des de petit, i que ha estat "el seu aliat emocional". Després d'estudiar al seu país, va tenir l'oportunitat d'anar a la considerada millor acadèmia musical del món, al Berklee College of Music, als Estats Units, i actualment resident a Nova York, on assegura que s'ha "consolidat com a artista".

Durant la seva gira europea, el pianista ha escollit la sala El Siglo de Sant Cugat per presentar un concert en què el públic descobreixi tots els matisos de la música cubana amb estils que van des del jazz més novaiorquès fins al txa-txa-txa i l'afrocubà. Ha elogiat la sala i ha explica que la ciutat li ha semblat molt "tranquil·la" i "cultural".

El preu de l'entrada és de 12 euros, l'anticipada o de 15 euros a taquilla.


Dayramir González

Ve una cantant cubana molt important, Telva Rojas. Serà un concert molt dinàmic, que explicarà moltes històries, amb molta força, moments per estimar-se, per cantar, virtuosisme, "cubania"... Crec que no us el podeu perdre perquè serà un bon viatge musical.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.