Òmnium Sant Cugat estrena nova etapa amb un local 'obert a la ciutat' per revitalitzar el català

La junta es renovarà a finals d'any amb Angerri passant relleu a un lideratge 'totalment femení'


  • Comparteix:

Unes 150 persones han acudit a la inauguració del nou local d'Òmnium / Foto: Cugat Mèdia

Unes 150 persones han acudit a la inauguració del nou local d'Òmnium / Foto: Cugat Mèdia

Després de 18 anys d'història i 3.800 sòcies i socis a la ciutat, Òmnium Sant Cugat enceta una nova etapa amb la inauguració d'un nou local al carrer de Mir, 7. Unes 150 persones han assistit a l'acte que ha servit per presentar el projecte de 'cohesió social' de l'entitat que té l'objectiu d'obrir les instal·lacions al conjunt del municipi. Un espai de treball que funcioni com a vertebrador social i que fomenti l'ús i la preservació del català. La trobada, amb una nodrida presència del món cultural local, ha servit per homenatjar els socis que compleixen 50 anys i per recordar la desapareguda vocal Teresa Panareda, que ha traspassat aquest dijous.

L'acte social d'inauguració del local d'Òmnium ha servit de punt de trobada del món de la cultura local: des del crític cultural Eduard Jener; al director de l'Ateneu, Toni Ramon; a la presidenta de l'Entitat Sardanista, Elvira Altés, passant pels diversos extitulars de Cultura de l'Ajuntament, Xavier Escura, Àngels Solé, Esther Madrona i l'actual regidora, Núria Escamilla.

La trobada ha permès exposar el nou projecte de ciutat d'Òmnium, 150 metres quadrats que triplica en superfície l'anterior local i que vol ser un espai de treball compartit amb la ciutadania i altres entitats. Molts projectes i il·lusions com demostra un curs carregat de propostes com la Marxa de Torxes de la Diada i el segon sopar Estellés, del proper dia 15.

Preservació del català, foment de la cultura i defensa de país són els puntals d'Òmnium que entoma els nous projectes amb la confiança d'una nova, i femenina junta, a finals d'any. Ho ha explicat el president de l'entitat, Jaume Angerri, que ha confirmat que deixa el càrrec per afavorir 'l'energia' de la nova etapa.

Una etapa que també ha tingut un record per a la recent pèrdua de Teresa Panareda, que ha mort aquest dijous després d'una llarga malaltia. La nova biblioteca del local portarà el nom de qui va ser tresorera i vocal de l'entitat.

A l'acte tampoc no ha faltat l'alcalde Josep Maria Vallès, que ha explicat que l'entitat i l'Ajuntament ja s'han reunit per posar fil a l'agulla a 'un diàleg' per tirar endavant projectes de defensa de la llengua. Bona mostra d'aquesta aposta en aquest mandat és la creació de la regidoria de Política Lingüística liderada per Núria Fernández, també present a la trobada.

Un esdeveniment social reforçat per l'assistència de tots els expresidents d'Òmnium, Xavier Escura, Joan Franquesa, Rosa Caballé i Lluís Bonet. A nivell polític, a banda de Junts, també han acudit el tinent d'alcaldia de Dinamització de la Ciutat, Bernat Picornell i la resta de regidors d'ERC, així com el portaveu de la CUP, Marco Simarro.




Jaume Angerri

Òmnium aposta per l'ús social de la llengua catalana, la cultura com element de cohesió social i la defensa del país. Això és una tríada tan integradora que la gent s'hi sent acollida.

Josep Maria Vallès

Començar a parlar i col·laborar per definir un diàleg que tindrà continuïtat. Treballarem la defensa, més si escau, de la llengua catalana que tant ens caracteritza com a poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.