Els Tallers de Teatre Sílvia Servan inicien temporada amb la mirada posada en el tancament del 30è aniversari

L'entitat teatral torna dilluns 18 de setembre amb els cursos infantils i el 2 d'octubre amb els d'adults


  • Comparteix:

Vera Giró i Marta Uxan, responsables dels Tallers de Teatre Sílvia Servan / Foto: Cugat Mèdia

Vera Giró i Marta Uxan, responsables dels Tallers de Teatre Sílvia Servan / Foto: Cugat Mèdia

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan inicien dilluns vinent, 18 de setembre, la nova temporada de cursos i actuacions. Ho faran primer els grups d'infants i joves, i el dilluns 2 d'octubre serà el torn també dels adults. L'entitat teatral, que està celebrant enguany els 30 anys d'història, prepara per als propers mesos una festa de commemoració. Dues de les seves responsables, Vera Giró i Marta Uxan, han passat aquesta setmana pel programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per parlar de la història dels tallers i dels plans de futur.

ESCOLTA-HO

Els Tallers de Teatre Sílvia Servan van néixer l'any 1993 a la Casa de Cultura de la mà de l'actriu i pedagoga que dona nom a l'entitat, Sílvia Servan, que va morir l'any 2010. El 1995 els tallers es van traslladar a La Unió Santcugatenca, on encara hi són. "La història dels tallers ha estat molt divertida. Hem conegut molts nens, molts pares... Hem tingut alumnes també que s'han fet famosos i hem viscut moltes experiències", destaca l'actriu i professora Marta Uxan, vinculada als tallers des dels inicis.

Els tallers compten actualment amb 200 alumnes i set professors, una evolució exponencial al llarg d'aquests 30 anys, quan van començar amb menys de 25 estudiants. "El creixement va ser gràcies a la Sílvia i a la seva manera d'entendre el teatre, que no només es fa per aprendre a fer teatre, sinó que serveix per a la vida com una eina més", explica Vera Giró.

La celebració dels 30 anys

Des dels Tallers de Teatre Sílvia Servan han explicat a Cugat Mèdia que l'acte central del 30è aniversari, que estava previst pel passat 6 de maig i que es va haver de posposar per motius interns de l'organització, està pendent encara d'una nova data. Amb tot, han avançat que volen "fer una festa molt gran, comptar amb exalumnes, fer un concert i un gran àpat amb tothom, celebrar que estem en marxa, que gaudim del que fem i celebrar-ho per 30 anys més".




Marta Uxan

Ha estat molt divertida. Hem conegut molts nens, molts pares... Hem tingut alumnes també que s'han fet famosos i hem viscut moltes experiències.

Vera Giró

Volem fer una festa molt gran. Volem comptar amb exalumnes també. Volem un concert i un gran àpat amb tothom. Celebrar que estem en marxa, que gaudim del que fem i celebrar-ho per 30 anys més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.