Farriol serà directora 'transitòria' del Teatre-Auditori fins el nou concurs públic

L'alcalde ha confirmat el nomenament aquesta setmana i un nou concurs públic 'en els propers mesos'


  • Comparteix:

Farriol, en una visita a Cugat Mèdia el 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Farriol, en una visita a Cugat Mèdia el 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Tal com va avançar Cugat Mèdia, Maria Farriol serà la nova directora del Teatre-Auditori i coordinadora de l'Organisme Autònom Municipal Centre Cultural de Sant Cugat (OAMCCSC), que inclou els cinemes i les biblioteques. En una atenció als mitjans prèvia a la festa dels 30 anys del teatre, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha confirmat el nomenament aquesta setmana de Farriol, que exercirà de responsable de forma 'transitòria' fins la convocatòria d'un nou concurs públic. Preguntat per Cugat Mèdia sobre per què no va tenir continuïtat l'anterior concurs, Vallès ha respost que aquell procés 'va quedar mort i abandonat' i que cal fer un altre amb 'unes bases diferents'.

L'alcalde resol així alguns dels interrogants sobre l'elecció, sense concurs públic, de Farriol, tècnica del servei de Cultura durant més de 20 anys i amb una estreta col·laboració amb el Teatre-Auditori. Per a l'alcalde, l'entrada de Farriol posa punt final a una situació de provisionalitat en la direcció del teatre que 'havia de ser de 6 mesos i ha acabat sent de 3 anys'.

Vallès ha remarcat que d'aquesta manera la nova directora 'descarregarà' de feina l'actual direcció bicèfala, assumida pel programador Gerald Fannon i la gerent Àngels Granados. Una feina que Farriol, apunta Vallès, farà de forma provisional a l'espera que es convoqui en els propers mesos un nou concurs públic. Farriol va quedar exclosa de la selecció definitiva de candidats en l'anterior concurs que el govern tripartit va iniciar el 2021 i que va quedar aturar el febrer de 2022 sense cap explicació.

L'elecció de Farriol ha rebut crítiques de l'oposició per part d'En Comú Podem i la CUP, soci de l'anterior govern, i també de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC). Aquesta associació lamenta que cap dels 20 candidats que van presentar-se al procés han rebut cap comunicació de l'evolució del concurs.

En l'atenció als mitjans i coincidint amb la celebració dels 30 anys del teatre, l'alcalde Vallès ha aprofitat per posar en valor la feina de l'últim director del teatre, Pep Tugues, que va renunciar el desembre de 2019, sis mesos després de l'entrada del govern tripartit. Segons Vallès, Tugues ha estat el director que 'més va projectar i impulsar' el Teatre-Auditori durant els 15 anys que va ocupar el càrrec. Actualment, Tugues és cap de gabinet d'alcaldia de l'Ajuntament.



Josep Maria Vallès

Serà una direcció transitòria perquè es convocarà un nou concurs i així que es presenti qui vulgui. No es farà en dos dies el concurs, però.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.