Carla Conangla, entre les set joves promeses de la música clàssica que porta 'El Primer Palau'

La santcugatenca actuarà aquest dissabte a la sala modernista del Palau dins aquest cicle-concurs


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Palau de la Música / Foto: ACN (departament d'Acció Exterior)

Imatge d'arxiu del Palau de la Música / Foto: ACN (departament d'Acció Exterior)

Set joves promeses de la música clàssica debuten aquest dissabte al Palau de la Música amb el cicle 'El Primer Palau', entre les quals la santcugatenca Carla Conangla. Es tracta de la 28a edició d'aquesta iniciativa que ofereix una marató (d'11 h a 18 h) de set concerts amb una entrada única de 20 euros. El concert de cloenda d''El Primer Palau' de 2023 tindrà lloc dijous 23 de novembre (Sala de Concerts, 20 h) amb el lliurament de premis als guanyadors i l'actuació del Quartet Atenea, guanyador de l'edició de l'any passat.

Aquest any participaran a 'El Primer Palau' set joves artistes que han estat escollits entre 248 sol·licituds. Es tracta d'una xifra rècord d'interessats a concursar en el certamen, procedents en un 53% de l'Estat espanyol i un 47% d'altres països.

Obrirà la marató el fagotista Jakob Peäske (Tallinn, 1998), finalista al programa televisiu 'Les estrelles de la música clàssica' i que compta amb una consolidada trajectòria als països bàltics i escandinaus. El seguirà la violoncel·lista Carla Conangla Oliveras (Sant Cugat del Vallès, 1997), guardonada, entre d'altres, amb el Premi Internacional Pau Casals 2018, que oferirà un programa que inclou obres de Cassadó, Brahms i Txaikovski.

A les 12.45 h serà el torn de la clarinetista Claudia Aliaj (Salamanca, 2005). La intèrpret, que recentment ha rebut la menció especial com a jove talent excepcional a l'International Salzburg Music Competition, interpretarà peces de Schumann i Chausson. Tot seguit actuarà la mezzosoprano Mercè Bruguera (Breda, 1995). Especialitzada en oratori i lied i amb una trajectòria que inclou estades a la Royal Academy of Music de Londres, cantarà un programa titulat 'Històries d'infantesa', amb obres de Toldrà, Montsalvatge, Mussorgski i Debussy.

Després de la pausa del migdia actuarà el sopranista Rafael Quirant Porcar (València, 1996). Membre del grup barroc 'Il Dolce Incontro' i recentment guanyador del Concurs de 'Juventudes Musicales de España', el seu programa inclou obres de Händel, Monteverdi, Rossini, Toldrà i Turina. A les 16.40 h actuarà el saxofonista Luis González Garrido (Utrera, 1997), que amb una carrera artística important a París i recentment guanyador del primer premi INAEM, oferirà el programa 'A orillas de las palabras', amb obres de Fauré, Piazzolla i Falla, acompanyat de guitarra.

El darrer concert, programat a les 17.20 h, serà a càrrec del flautista Pablo Alcántara Martínez (Cartagena, 1997). Amb una trajectòria que comprèn estades als conservatoris de Múrcia, Barcelona, Alacant i Múnic, a més de premis en concursos nacionals i internacionals, interpretarà obres de Brotons i Widor. Des de l'any 2020, la convocatòria d'El Primer Palau és oberta també a músics de la Unió Europea.

Concert de cloenda

El concert de cloenda d''El Primer Palau' de 2023 tindrà lloc el dijous 23 de novembre amb el lliurament de premis als guanyadors i l'actuació del Quartet Atenea, formació guanyadora del Premi El Primer Palau 2022, amb obres de Bach, Coll i Mendelssohn. Les bases per a participar a El Primer Palau 2024 es publicaran el 15 d'octubre.

A més del debut a la sala modernista en condicions professionals, el cicle ofereix l'incentiu del Premi El Primer Palau, dotat amb 5.000 euros. A més, hi ha un segon premi de 2.500 euros o dos accèssits de 1.250 euros cadascun. I entre els intèrprets participants en aquesta edició, Catalunya Música atorgarà un premi que consistirà en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori que triarà l'artista i en la promoció nacional i internacional del guanyador a través dels seus canals (emissores de ràdio i xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió). També la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya atorgarà el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català, que consistirà en la participació en el circuit Xarxa de Músiques a Catalunya, mentre que la Confederación de Juventudes Musicales de España atorgarà el Premi Juventudes Musicales de España a un dels participants, consistent en la inclusió dins la Red de Músicas que JM España organitzarà a diverses localitats de l'Estat espanyol durant la temporada 2024-25. Finalment, un jurat format per una representació de la crítica musical de Barcelona atorgarà el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros, destinats a comprar material musical.

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle gaudeix per vint-i-tresè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.