Cèlia Cernadas presenta a Sant Cugat 'Fora de focus', històries anònimes per descriure els problemes del món

La periodista santcugatenca ha conversat amb el també santcugatenc Jofre Llombart en la presentació del llibre que s'ha fet al Siglo del Mercantic


  • Comparteix:

Jofre Llombart i Cèlia Cernadas durant la presentació del llibre / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

Jofre Llombart i Cèlia Cernadas durant la presentació del llibre / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

Embarcada en l'experiència de presentar el seu primer llibre, 'Fora de focus', la periodista santcugatenca Cèlia Cernadas ha fet parada aquest dijous a la sala El Siglo del Mecantic de Sant Cugat. Acompanyada pel també periodista santcugatenc Jofre Llombart, que s'ha encarregat de conduir la conversa, Cernadas ha fet un recorregut per diverses de les històries que apareixen al seu llibre que, protagonitzades per persones anònimes, obren una finestra a algunes de les problemàtiques que el món afronta en l'actualitat. Per a la santcugatenca, tres reptes posen a prova l'empatia de la societat ara i en un futur: les migracions, el canvi climàtic i la lluita pels recursos naturals.

Gràcies a haver superat la por d'aquells que temen l'escriptura precisament perquè la veneren, Cernadas s'ha aventurat a agafar els seus últims 20 anys com a corresponsal i desgranar-los en diversos capítols per explicar les cobertures periodístiques més rellevants que ha viscut. Tot i que la santcugatenca utilitza la primera persona i no fuig d'explicar la seva pròpia experiència, cada capítol és una aproximació a històries particulars que ajuden el lector a traspassar fronteres, sobretot mentals, i a fixar-se en les perifèries del món.

"Cuinades a foc lent", com ha dit la periodista durant la presentació, les històries que conformen 'Fora de focus' són un exercici de "veure el món des d'un altre punt de vista". Tot plegat per intentar lluitar contra una "tendència a replegar-se i a no pensar en el bé comú" que, per exemple, ha aixecat més de 2.000 quilòmetres de murs a Europa.

Cugat Mèdia va entrevistar Cèlia Cernadas amb motiu de la publicació del seu llibre. Pots recuperar l'entrevista en aquest enllaç.




Cèlia Cernadas

Quan vas pel món és important tenir els ulls molt oberts i fixar-se en les perifèries. Són les coses que estan fora del focus d'atenció i no per això són menys importants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.