El rei Ubú de Pla-Narbona vist pels ulls de Claudia González llueix a la Casa de Cultura

L'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat inaugura el mural fet per una alumna en honor a l'artista florestà


Temes relacionats

El mural dedicat a Pla-Narbona comença a agafar forma (18/jul/23)


  • Comparteix:

Claudia González i Kilian Domínguez (al centre), amb l'alcalde Josep Maria Vallès, la Maria (la vídua de Pla Narbona), Eva Virgili, directora de l'Escola d'Art i Disseny, al costat dels col·laboradors dels artistes / Foto: Ajuntament

Claudia González i Kilian Domínguez (al centre), amb l'alcalde Josep Maria Vallès, la Maria (la vídua de Pla Narbona), Eva Virgili, directora de l'Escola d'Art i Disseny, al costat dels col·laboradors dels artistes / Foto: Ajuntament

El rei Ubú de l'artista Pla-Narbona ja llueix a una de les parets de la casa de Cultura. El mural és obra de l'estudiant de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat Claudia González que va guanyar un concurs que van fer entre els alumnes per encàrrec de la comissió Pla-Narbona, i que va fer un disseny inspirat en diferents obres del pintor de La Floresta. Aquest dimarts s'ha fet un acte d'inauguració oficial, tot i que el gruix del mural ja està acabat des de finals de juliol, però fa pocs dies es van pintar les lletres i la firma dels artistes: Claudia González i Kilian Domínguez, un altre estudiant d'art que la va ajudar cada dia. A l'acte també hi ha assistit la vídua de Pla-Narbona i l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha destacat com l'art també ha de sortir de les galeries perquè tothom el pugui gaudir.

Durant 18 dies seguits, la Claudia i el Kilian van treballar aguantant la calor xafogosa del juliol passat per plasmar a la paret de la Casa de Cultura el disseny amb el qual va guanyar el concurs. Van rebre molts ànims i també moltes preguntes de per què s'estava tapant el mural que abans ocupava aquell espai dedicat a la poetessa Marta Pessarrodona. "Hem posat la nostra petjada, és molt bonic i molt simbòlic", ha recordat la Claudia, que ha explicat també què significa el mural: "Pla-Narbona feia moltes màscares i que significaven moltes coses en el seu món, una mica com Dalí".

Al final de l'acte, la Maria, la vídua de Josep Pla-Narbona, ha repartit unes litografies de l'obra del rei Ubú a totes les persones que van ajudar d'alguna manera a la Claudia i el Kilian durant el juliol. Per als dos artistes, a més, els ha obsequiat amb un llibre de l'artista florestà.

A la inauguració del mural també hi han assistit les regidores Carme Ardid, Núria Escamilla, Esther Madrona i el regidor Albert Salarich, a més de representants de la CUP, d'En Comú Podem i de Vox.




Claudia González

Pla Narbona feia moltes màscares i que significaven moltes coses en el seu món. Ho veig com Dalí, que té el seu món. Vaig estar buscant i vaig fer una composició de diferents idees.

Josep Maria Vallès

Hi ha moltes galeries d'art, però està molt bé apropar l'art a tothom, i una manera de fer-ho és tenir un mural com aquest i en un lloc com aquest, a la casa de cultura i al costat del monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.