El paper dels migrants dins les entitats, eix conductor de la 48a Festa de la Tardor

El cap de setmana del 28 i 29 d'octubre la plaça d'Octavià es torna a omplir per mostrar la tasca de 52 entitats de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Cultura popular present a la Festa de Tardor del 2022 / Foto: Ajuntament

La Cultura popular present a la Festa de Tardor del 2022 / Foto: Ajuntament

La Festa de Tardor d'aquest any ja està a punt perquè el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre les entitats de la ciutat omplin de nou la plaça d'Octavià. Enguany, per a la 48a edició, el lema escollit per l'assemblea és 'Migrants, veïns i veïnes del món' amb el que volen reflexionar si les entitats de la ciutat són prou acollidores amb els nouvinguts. Per aquest motiu, el dijous 26 d'octubre la festa ha començat amb una taula rodona que ha moderat Cugat Mèdia per parlar d'aquesta problemàtica. Laia Travé i Toni Ramon de l'assemblea que organitza la festa han passat pel programa 'Entitats' per explicar-ho.

ESCOLTA-HO

"Està bé que les entitats posin sobre la taula aquesta temàtica i que es mirin a si mateixes per si estan fent prou per acollir als nouvinguts", ha afirmat Ramon, que ha admès que tot i que Sant Cugat no és una ciutat que tingui un problema amb la migració pel seu model urbanístic "que expulsa", la realitat és que en el teixit associatiu la presència de gent migrada a les entitats no és molt alta.

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET DE LA FESTA DE TARDOR 2023

Toni Ramon i Laia Travé, membres de l'assemblea d'entitats de la Festa de Tardor

Toni Ramon i Laia Travé, membres de l'assemblea d'entitats de la Festa de Tardor / Foto: Cugat Mèdia


La plaça d'Octavià continuarà sent en centre neuràlgic on les 52 entitats adherides, en les quals alguns partits polítics que han hagut d'adherir-se al manifest d'aquest any, mostraran la seva tasca amb les diferents activitats programades i amb la paradeta de la fira del diumenge. Toni Ramon explica què és la Festa de Tardor per als santcugatencs nouvinguts: "La Festa de Tardor sempre ha sigut una festa de les entitats i una festa reivindicativa. Les entitats, entre dissabte i diumenge, amb les activitats i amb la paradeta, es mostren s'expliquen i es donen a conèixer".

Tot i que la plaça del Monestir serà el punt central de la festa, la plaça de l'U d'octubre serà la seu dels concerts musicals que organitzarà Sounsistem, "que ens aporta un públic diferent que no s'aproparia a la Festa de Tardor", ha conclòs Laia Travé.




Laia Travé

Aquest any les entitats de l'assemblea hem decidit que el lema sigui 'Migrants, veïns i veïnes del món' per parlar de la problemàtica que tenim a Sant Cugat, i si les entitats i la ciutat som inclusives o no amb la gent que ha emigrat, i en quins conflictes es troben.

Toni Ramon

La festa de Tardor sempre ha sigut una festa de les entitats i una festa reivindicativa. Les entitats, entre dissabte i diumenge, amb les activitats i amb la paradeta, es mostren s'expliquen i es donen a conèixer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.