Firart prepara una mostra col·lectiva amb el 'voyeurisme' com a tema central

L'exposició 'La finestra indiscreta' s'inaugurarà el divendres 3 de novembre a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una mostra de Firart / Foto: Firart

Imatge d'arxiu d'una mostra de Firart / Foto: Firart

Firart inaugurarà una nova mostra col·lectiva que porta per títol 'La finestra indiscreta' i on el 'voyeurisme' és el tema central dels treballs de les obres que s'exposaran dels artistes de l'entitat. La mostra, que s'inaugurarà el divendres 3 de novembre a les 18 h a Casa de Cultura, es podrà veure fins al 2 de desembre. Firart és una associació cultural creada al 1994 que té com a màxim objectiu la promoció de l'art i la cultura. Per conèixer la història de l'entitat, el seu present i futur, a les portes del 30è aniversari, la seva presidenta, Rosario Chincha, i el membre de la junta, Jordi Márquez, han participat aquest dimecres al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

Chincha ha explicat durant l'entrevista que la nova exposició de l'entitat, "que és un tema 'voyeurístic' total", sorprendrà molt als visitants. "Serà tota una sorpresa perquè el resultat dependrà molt de la mirada de cada artista", ha dit Chincha que ha explicat que compten amb creacions d'artistes amb edats compreses entre els 40 i els 80 anys. "Nosaltres proposem un projecte i l'artista el desenvolupa a la seva manera" ha afegit.

L'edat precisament dels socis de l'entitat és una de les qüestions que més preocupen als membres de la junta que es marquen com a objectiu, rejovenir l'associació ja que "la mitjana d'edat és alta" considera Jordi Márquez. D'altra banda, Márquez destaca que incrementar el nombre de socis és un altre dels punts en els quals volen treballar. I és que Firart és una entitat que actualment compta amb 80 persones, però que des de la seva creació, fins al 2009, n'havia comptat amb un centenar.

Jordi Márquez i Rosario Chincha de Firart durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat

Jordi Márquez i Rosario Chincha de Firart durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Entre els artistes que formen part de Firart es troben pintors, gravadors, escultors, fotògrafs i dissenyadors que organitzen activitats com la Mostra d'Art al carrer cada primer i tercer diumenge de mes, tallers de model, concursos, conferències, exposicions col·lectives i individuals, a part de col·laborar amb altres entitats de la ciutat.

Aquest cap de setmana estaran presents, de fet, a la Festa de Tardor.

De cara al 30è aniversari, que celebraran durant el 2024, els responsables de l'entitat han explicat que encara no tenen pensat com ho celebraran.




Rosario Chincha

És tot un projecte súper bo perquè tracta justament sobre la mirada indiscreta de les persones. És un tema 'voyeurísitc' total. El resultat dependrà molt de la mirada de l'artista. Nosaltres proposem un projecte i l'artista el desenvolupa a la seva manera. Aquesta mostra serà tota una sorpresa.

Jordi Márquez

Com entitat tenim un parell de reptes: una és rejovenir els artistes perquè en tenim molts de més de 70 anys, i la mitjana és alta, i l'altra és incrementar el nombre de socis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.