El voyeurisme, eix central de la darrera exposició de Firart

La Casa de Cultura acull el que vol ser una recreació de com viu i com actua una persona voyeur


  • Comparteix:

La mostra col·lectiva es troba a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

La mostra col·lectiva es troba a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

'La finestra indiscreta' és la darrera mostra col·lectiva que ha presentat Firart que pretén donar a conèixer totes les cares de les persones que practiquen el voyeurisme. Una exposició que recrea a la Casa de la Cultura el que pot ser un hàbitat d'un escopofílic, no amb només les obres dels artistes, sinó amb tota mena d'objectes que poden utilitzar aquelles persones que s'exciten en veure a d'altres d'amagats. La junta de Firart ha presentat la darrera mostra de l'any que està oberta fins al 2 de desembre.

La presidenta de Firart, Rosario Chincha, ha volgut mostrar la llibertat creativa d'aquesta mostra col·lectiva. "Hi ha una dualitat en la manera d'interpretar de cada artista, hi ha obres més dolces i d'altres més àcides", sobre aquestes últimes, Chincha recau en el fet que els autors són més explicits en mostrar sobre el llenç com és aquella persona que "envaeix l'espai de l'altre, aquell que mira indiscretament".

Com bé ha explicat Rosario Chincha, els diferents artistes, molts d'ells de Sant Cugat, però també amb presència d'arreu de Catalunya i fins i tot d'Anglaterra, Italià i Amèrica, han mostrat el que entenen que és el voyeurisme des de la seva perspectiva. "En aquesta mostra es veu el que tu et proposes mirar", ha afirmat la presidenta de l'Associació d'Art de Sant Cugat.

Firart es troba a les portes de celebrar el 30è aniversari d'una associació que "no deixa de créixer" i que ja està preparant un projecte per commemorar les tres dècades de la fundació cultural. Chincha ha explicat que ja estan en converses amb l'Ajuntament per fer una retrospectiva el 2024, cosa que la regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha recollit dient que Firart és "una associació que il·lusiona per les ganes i motivació per fer-se veure i arribar a més gent".



Rosario Chincha

L'artista mira des d'una mirada més dolça a través de la finestra i després la part més àcida que és el voyeur qui envaeix l'espai d'un altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.