El govern reprèn la idea de convertir la biblioteca central en la sala d'exposicions municipal

El projecte està condicionat a la construcció de la nova biblioteca central al parc de Ramon Barnils


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'interior de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament (Localpres)

Imatge d'arxiu de l'interior de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater / Foto: Ajuntament (Localpres)

L'equip de govern vol convertir l'actual biblioteca central Gabriel Ferrater en la sala d'exposicions municipal. Això sí, una vegada estigui construïda la nova biblioteca central, que està projectada al parc de Ramon Barnils i que el govern actual vol tirar endavant de nou. La biblioteca Gabriel Ferrater ofereix un espai de 1.000 metres quadrats que permetria poder exposar part del Fons Municipal d'Art, amb prop de 600 obres; i també mostres temporals.

Les últimes adquisicions d'aquest fons municipal han estat tres obres que l'artista santcugatenc Sergi Barnils ha donat a l'Ajuntament. La donació s'ha formalitzat aquest dilluns amb la signatura del mateix Barnils i l'alcalde, Josep Maria Vallès, qui ha qualificat la cessió "d'acte de generositat", ara que s'endú l'estudi a Badalona.

Moment de la signatura

Moment de la signatura / Foto: Cugat Mèdia


Les tres obres donades estan exposades aquests dies a l'ajuntament. Es tracta de 'Maran ata' (2016), que es pot veure a l'Oficina d'Atenció Ciutadana; 'Lloeu-lo en les altures' (2014) exposada a l'entrada d'alcaldia, i 'Configuracions vermelles' (2014), situat al despatx de l'alcalde.

'Configuracions vermelles' (2014) Amb un valor de 10.000 euros
Exposada al despatx de l’alcaldia

Exposada al despatx de l’alcaldia / Foto: Cugat Mèdia


'Maran ata' (2016) Amb un valor de 29.000 euros
 Exposada a l’OAC

Exposada a l’OAC / Foto: Cugat Mèdia


'Lloeu-lo en les altures' (2014) Amb un valor de 5.900 euros
Exposada a l’entrada d’Alcaldia

Exposada a l’entrada d’Alcaldia / Foto: Cugat Mèdia


Amb aquestes tres obres, el Fons Municipal d'Art ja compta amb tres peces de l'artista santcugatenc, que ha obert la porta a fer noves donacions. Barnils ha concretat que li agradaria que les obres es poguessin exposar. Una opció que encaixa amb la intenció del govern de comptar amb una sala d'exposicions municipal. Actualment, aquest servei l'acull Can Maristany, un local que és de lloguer, però. Ubicar-ho a la biblioteca central Gabriel Ferrater una vegada construïda la nova biblioteca és una opció que ja va posar sobre la taula el 2017 Carmela Fortuny, en aquell moment tinenta d'alcaldia de Cultura -i posteriorment alcaldessa- quan es va licitar el projecte executiu de la futura biblioteca.

Sergi Barnils

Va néixer a Bata (Guinea Equatorial) l'any 1954 i de ben petit es va traslladar a viure a Sant Cugat amb la seva família. El 1965 va començar a estudiar al Departament d'Art de Viaró amb Francesc Casademont. Després de guanyar dos premis extraordinaris en el VIII Certamen Nacional i Provincial Juvenil d'Art de Barcelona, el 1975 va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Les seves primeres pintures eren realistes i també va treballar amb ceràmica, però posteriorment es va decantar cap a un estil abstracte d’influències africanes i personatges estilitzats. Ha participat en nombroses fires d’art contemporani a Barcelona, Bolonya, Milà, Florència i Pàdua.


Josep Maria Vallès

L'artista Sergi Barnils ha fet un acte de generositat amb la ciutat abans de marxar de Sant Cugat. Ens va contactar perquè voliar cedir obres a la ciutat. L'Ajuntament compta amb un fons d'art i n'ha cedit tres obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.