Horacio Curti, un santcugatenc mestre de la flauta japonesa shakuhachi

El musicòleg d'origen argentí s'ha convertit en una eminència de l'instrument de vent i fins i tot dona classes a alumnes d'arreu del món


  • Comparteix:

El santcugatenc Horacio Curti és mestre d'un instrument de vent força desconegut en el món occidental. Curti toca el shakuhachi, una flauta japonesa que emet un so suau i relaxant, en el seu estudi cèntric de Sant Cugat on també l'estudia i imparteix classe als seus alumnes. Agenollat, amb els ulls tancats i posat cap a l'horitzó, el santcugatenc d'origen argentí fa tocar el shakuhachi, un instrument que s'utilitza sobretot en el Sui zen, una pràctica de meditació que fan al Japó els monjos zen.

Horacio Curti ha explicat a Cugat Mèdia que va descobrir l'instrument en un viatge a l'Himàlaia on va escoltar per primer cop la melodia del shakuhachi tocat per monjos de la regió. En aquell moment, el santcugatenc, enlluernat pel shakuhachi, va decidir anar-se'n al país nipó per conèixer de prop l'origen de la flauta japonesa. En el país oriental, Curti va aprofundir en el funcionament de l'instrument per després poder portar-ho a Sant Cugat on, avui dia, s'ha convertit en un dels mestres del shakuhachi i ha pogut formar part d'orquestres i concerts.

Curti és professor del departament de musicologia i coordinador del programa de músiques d'Àsia de l'Escola de Música de Catalunya on combina la seva professió amb la passió per l'instrument de vent. "Em considero un intèrpret de shakuhachi, però també l'estudio i el toco cada dia", ha afirmat Curti qui també fa concerts i dona classes a alumnes del Perú, Hong Kong o Xile.


Horacio Curti

Estava viatjant per l'Himàlaia quan vaig escoltar l'instrument i em va fascinar la sonoritat i vaig decidir anar al Japó a estudiar-lo



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.