Josep Maria Miró: 'Escric el que vull, intento fer el teatre que vull'

El prestigiós i premiat dramaturg passa pel 'Molta comèdia' per parlar del seu teatre i la seva trajectòria


  • Comparteix:

Josep Maria Miró torna als estudis de Cugat Mèdia. Aquesta vegada -després d'haver treballat com a periodista quan el mitjà era Ràdio Sant Cugat- ho fa com a dramaturg reconegut, amb una quinzena d'obres teatrals, nombrosos premis i a les portes que el Teatre-Auditori aculli per primera vegada un text seu: 'El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc'. Serà aquest divendres a les 20 h, però abans ha conversat amb Eduard Jener al programa 'Molta Comèdia', on han repassat la seva trajectòria i la seva visió del món teatral.

I aquí és on Miró ho té clar. ""Escric el que vull, intento fer el teatre que vull", afirma i afegeix "no escric per al públic, escric per a actors i actrius". Una màxima de la qual matisa que no vol dir que no esperi públic. De fet, concreta, busca un espectador actiu, un teatre que obri joc, debat, reflexió i sigui testimoni.

Exemple d'això és 'El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc', una peça "molt íntima i local" amb la qual va ser distingit el 2022 amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica de les Lletres Espanyoles. És, a més, la primera obra de Miró que passa per l'equipament municipal. No va ser el cas d'altres muntatges com 'Temps salvatge' i 'El Principi d'Arquimedes', totes dues premiades també.

Més enllà dels guardons, Miró, que va estudiar Periodisme i el va abandonar pel teatre, però, destaca altres fites com haver estat traduït a una vintena de llengües o haver aconseguit que el públic l'acompanyi, tant a casa com a l'estranger.

Amb tot, diu, el moment que més l'agrada de tot el procés d'escriptura és "el moment en què no escrius". I s'explica. És el moment que "penses què escriure, vas estructurant, ideant.. És un temps que tot és possible". I en aquest primer "somiar l'obra" és on es troba Miró després d'haver tornat de Nova York i Mèxic.


Josep Maria Miró

Escric el que vull, intento fer el teatre que vull. Per mi és una màxima, i fins avui ho he complert. He tingut la sort que el públic m'ha acompanyat molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.