La Festa dels Foguerons encén Sant Cugat en la vigília de la Rua dels Tres Tombs

La cercavila ha acabat amb el traspàs de la bandera, que enguany carregarà l'Entitat Sardanista


  • Comparteix:

La Festa dels Foguerons ha escalfat motors per a la Rua dels Tres Tombs, que se celebra aquest diumenge. Ha estat una trobada marcada per la cultura popular i tradicional, on els Diables de Sant Cugat han marcat el ritme, acompanyats per Sant Antoni Abat, disposat a foragitar els mals, i pels Geganters i les Caparrotes. La cercavila, que ha arrencat més d'hora del previst, ha fet un recorregut més llarg per fer temps i ha acabat a les portes de La Unió, on s'ha fet el traspàs dels banderers: els de l'any passat, la Creu Roja, han lliurat l'estendard a l'Entitat Sardanista.

Els banderers de l'any passat, la Creu Roja, fa el relleu amb l'Entitat Sardanista

Els banderers de l'any passat, la Creu Roja, fa el relleu amb l'Entitat Sardanista / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Abans del relleu, han tingut lloc el cant dels goigs de Sant Antoni, a càrrec de l'Escola de Música Tradicional. Han entonat unes cançons crítiques amb l'Ajuntament per les retallades en cultura. "Sembla que no hi ha diners", han cantat en to reivindicatiu.

Arriba la Rua dels Tres Tombs

La Rua dels Tres Tombs arriba aquest diumenge a partir de les 9 h amb l'esmorzar de pagès al parc de Ramon Barnils i amb l'inici de la cercavila a les 11 h a Pla de Vinyet. Al migdia es farà la tradicional benedicció a Francesc Macià per fer cloure la rua a les 13 h a la plaça de Barcelona amb la rebuda institucional. Enguany el recorregut inclou adaptacions per "maximitzar el benestar dels animals".



Afectacions de trànsit i recomanacions

En el marc de la tradicional celebració de Sant Antoni Abat al centre de Sant Cugat, la ciutat patirà algunes alteracions de trànsit durant aquest cap de setmana. Aquest diumenge d'11 h a 14 h hi haurà talls en la circulació de vehicles al llarg del recorregut de la Rua.

Mantenir una distància prudencial amb els animals, evitar sorolls estridents i respectar el pas de la Rua són algunes de les recomanacions per gaudir de la festa.

CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

CONSULTA EL PROTOCOL DE BENESTAR ANIMAL, SEGURETAT I REGLAMENT D'ORDRE DE LES CAVALCADES I PASSADES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DELS TRES TOMBS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.