El Carnaval 'retallat' desplega la rauxa i la gresca a Sant Cugat

Sense botifarrada, la festa ha lluït amb la presentació del programa, un Ball dels Estirats sense vestuari i un pregó "calent"


  • Comparteix:

'Malgrat les retallades, no ens aigualiran la festa!'. Així d'enèrgic ha començat el Carnaval més 'diferent' de tots els temps a causa de la reducció pressupostària municipal. Set dies de festa en què el Gall de Carnaval governarà amb la intenció que els santcugatencs i santcugatenques 'vagin directes al camí de la perdició'. El primer dia, centenars de ciutadans han seguit la presentació del programa, amb una aplaudida Gisela Figueras, i un Ball d'Estirats amb vestuari 'low cost'. La baixada del Gall s'ha fet sense llum ni música i la fi de festa no ha tingut botifarrada. On no hi ha hagut retallades ha estat en el crític discurs del Gall contra el govern de la ciutat.

Si alguna cosa espera la gent és l'animada actuació de l'actriu Gisela Figueras a l'hora de presentar el programa d'activitats del Carnaval a la plaça de Sant Pere. Tisora en mà, Figueras ha repassat la programació fent especial incidència en totes les activitats que no estaran presents com la botifarrada posterior al pregó o el Mardi Gras.

L'actriu s'ha animat amb una versió de "Hot Stuff" de Dona Summer que gairebé rivalitza amb el Ball dels Estirats. La tradicional dansa ha lluït en elegància, tot i no portar el vestuari habitual, amb una versió de roba més senzilla.

Qui ha estrenat "roba nova" és el restaurat Gall de Carnaval que ha abandonat el cimbori de l'església per desplegar les ales en la tradicional baixada. El Gall ha entrat a l'Ajuntament reclamant l'atenció de l'alcalde en una picabaralla on tothom ha sortit esquitxat, tant el govern com la Comissió de Carnaval els ha tocat el rebre. El pregó ha animat els assistents, tot i que l'organització ha manifestat cansament pel "desinterès de l'Ajuntament", preguntada per Cugat Mèdia.

Tot i així la vocal de la Comissió de Carnaval, Laura Navarro, ha remarcat que la festa tira endavant amb moltes hores de feina però amb la il·lusió d'entretenir els santcugatencs. De la seva banda, l'alcalde, en declaracions a aquest mitjà, ha insistit en tenir una festa cívica i ha afirmat que espera que l'any vinent les coses millorin, en referència a la retallada pressupostària.

La vetllada ha comptat amb la col·laboració de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, La Batuescola i els Diables de Sant Cugat.

CONSULTA AQUÍ TOT EL PROGRAMA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.