'Ni el més gran dels forats' pot aturar el Ball de Gitanes de Sant Cugat

La dansa tradicional ha aplegat 648 dansaires en dos torns a la plaça d'Octavià


Temes relacionats

El Carnaval 'retallat' desplega la rauxa i la gresca a Sant Cugat ( 8/feb/24)

Presa de poder de Carnaval: el Gall exigeix lloc per a les entitats i Vallès no vol borratxeres ( 8/feb/24)

Un Carnaval 'estripat': així es veuran afectades les activitats per les retallades (25/gen/24)


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes ha tornat a reivindicar-se com una de les tradicions de Sant Cugat més participades. 648 persones, repartides en dos torns, han fet possible un any més aquesta dansa, un dels plats forts de la programació del Carnaval a la ciutat. El Gall, a l'inici, ha reivindicat la resistència d'aquesta iniciativa, malgrat les retallades en cultura per part de l'Ajuntament arran de la situació de dèficit pressupostari.

Primer torn



Segon torn



"El que veieu ara és gràcies als penjats que dediquem hores i energia, malgrat les trobades estèrils amb els que manen", ha dit la figura local del rei Carnestoltes, que ha reivindicat "un suport real a la cultura". El Gall ho té clar: "Això no ho atura ni el més gran dels forats". I ha tingut raó, ja que tampoc les pluges tímides que han mullat el terra d'Octavià han frenat la gresca.




Abans del ball, els dansaires han recorregut els carrers de Sant Cugat amb les cercaviles. També han dit la seva les velles, amb un espectacle que també ha reivindicat més suport per a la cultura de Sant Cugat.




Julià Mestieri

Hem tingut molta sort perquè la pluja ens ha deixat ballar. El que han fet els balladors no té nom, és increïble, aquesta ciutat. Lamentem els problemes que hem tingut per preparar les Gitanes, però hi ha marge de millora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.