L'Ajuntament cercarà millores per al Cercatasques i els assajos de Gitanes

El Carnaval tanca set dies de festa amb el retorn del poder del Gall


  • Comparteix:

Unes Gitanes de rècord, aquest 2024 / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Unes Gitanes de rècord, aquest 2024 / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Sant Cugat deixa enrere el Carnaval de 'les retallades'. L'Ajuntament ha pres nota del desenvolupament de la festa, que s'ha tancat aquest dimecres de cendra amb el retorn del poder del Gall. La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha agraït a la Comissió de Carnaval la comprensió per la situació econòmica de l'Ajuntament i ha anunciat millores de cara a l'edició 2025: buscaran nous espais per acollir els assajos de Gitanes i pensaran fórmules perquè el Cercatasques pugui celebrar-se tot i la pluja.

El Gall retorna el poder

El Gall retorna el poder / Foto: Ajuntament



En declaracions a Cugat Mèdia, Escamilla ha remarcat l'alt nivell de participació de la festa, tot i la reducció del pressupost, posant de relleu els rècords d'assistència en els balls de Gitanes i Gitanetes. No obstant això, la regidora de Cultura s'ha compromès a treballar per garantir espais en condicions per als assajos de les Gitanes i evitar el "ball" de recintes d'aquest any i capítols com l'assaig a les fosques a Ramon Barnils.

Escamilla ha celebrat que el Carnaval plantés cara a la pluja que, sobretot, es va deixar sentir al Cercatasques. Una iniciativa que, segons la regidora, ha de poder comptar amb algun tipus d'aixopluc perquè pugui desenvolupar-se amb una clima advers.

Escamilla, amb la vara d'alcaldia en absència de Vallès

Escamilla, amb la vara d'alcaldia en absència de Vallès / Foto: Ajuntament (Lali Puig)



Tancat el capítol de Carnaval, Escamilla afronta "l'any més difícil i especial" per a la cultura a Sant Cugat. El context econòmic no és bo: "És pitjor del que hagués imaginat", ha reiterat. Sant Medir es mantindrà com sempre ja que la Penya Regaléssia no compta amb subvenció, però no es pot dir el mateix de l'Encabronada, al mes d'abril, amb una reducció de pressupost confirmada per la regidora.

Pel que fa a Sant Jordi, la proposta municipal, ha dit Escamilla, vindrà de la mà de la regidoria de Comerç, liderada per Bernat Picornell.


Núria Escamilla

És comprensible que les entitats s'enfadin. S'aboquen 100% a la festa en un context de retallades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.