Sant Cugat celebra el Dia Internacional de la Dansa amb les escoles i companyies de dansa del municipi


  • Comparteix:

Un espectacle de Marta Carrasco, un muntatge de l'Esbart i tallers a l'aire lliure han estat les propostes més destacades

Un espectacle de Marta Carrasco, un muntatge de l'Esbart i tallers a l'aire lliure han estat les propostes més destacades

L'espectacle 'Eterno? Això sí que no!' de Marta Carrasco, l'estrena de l'espectacle 'Per què llegim?' de l'Esbart i tallers de dansa a l'aire lliure han estat els principals actes de la celebració a Sant Cugat del Dia Internacional de la Dansa. La programació ha inclòs des de muntatges arriscats, amb una forta càrrega teatral, fins a cursos d'iniciació d'estils tan diversos com el flamenc i la dansa tradicional.

Els actes de celebració del Dia Internacional de la Dansa a la nostra ciutat han començat divendres al Teatre Auditori, amb l'espectacle 'Eterno? Això si que no!' de la coreògrafa i ballarina Marta Carrasco. A partir de textos d'Emil Cioran i Fiodor Dostoievski, el muntatge parla de l'eternitat amb imatges molt diverses, creant situacions i personatges que tendeixen a la comicitat per demostrar, finalment, que res és etern. L'espectacle, com explica Marta Carrasco, fusiona la dansa, el text i les músiques, amb una forta càrrega teatral.

Marta Carrasco

Jo necessito el teatre per explicar-me millor, per anar més lluny i tenir més lectures. Hi ha altra gent que fa un tipus de dansa més basada en la tècnica, i també és un plaer veure-ho.


L'espectacle de Marta Carrasco s'ha inclòs dins la programació de la Nit més Jove, amb un preu especial per als joves de fins a 29 anys. A més, el programa d'oci nocturn alternatiu de l'Ajuntament i l'Ateneu ha programat, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el muntatge 'Menos 373 grados', de la companyia de dansa contemporània Inestables, que ha tingut lloc a la plaça del Centre Cultural i que ha anat seguit de l'estrena de l'últim espectacle del cos de dansa de l'Esbart.

Sota el títol de 'Prolegdànsit trànsit. Per què llegim?', l'Esbart ha presentat aquesta creació de la directora del cos de dansa, Sílvia Pérez, que està dedicada a l'Any del Llibre i la Lectura. Així ho explica Quim Pla, vocal de la junta de l'Esbart Sant Cugat.

Quim Pla

És un espectacle dedicat a l'Any del Llibre i la Lectura que va sorgir a proposta de la directora del cos de dansa, Sílvia Pérez. Tracta de l'aventura d'obrir un llibre, vist des del llenguatge de la dansa.


El Dia Internacional de la Dansa a Sant Cugat ha comptat també, un any més, amb la participació de les escoles i companyies de dansa de la nostra ciutat, que dissabte s'han sumat a la commemoració amb diversos tallers a l'aire lliure per apropar la dansa al públic general. L'escola Andança, de l'Esbart, Color Dansa, el Centre de Dansa Laura Esteve i la companyia Nats Nus han unit esforços per oferir, a la plaça del Centre Cultural, tallers d'estils tan diferents com el flamenc, la dansa tradicional i la contemporània.

En aquest sentit, la directora del Centre Cultural, Àngels Seix, ha valorat molt positivament el fet que s'hagi aprofitat l'excusa del Dia Internacional per unir esforços i treballar conjuntament per promoure la dansa a la nostra ciutat.

Àngels Seix

Està molt bé la proposta de concentrar les activitats. Aprofitem l'excusa del Dia Internacional de la Dansa per fer coses junts, des del Teatre Auditori fins a les escoles i companyies de dansa del municipi.


Els actes del Dia Internacional de la Dansa s'han emmarcat, aquest dissabte, dins les activitats paral·leles de la vuitena Mostra Sant Cugat Actiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.