Un centenar de partitures centenàries del col·leccionista Villaronga, al conservatori

Després de l'exposició, la col·lecció completa quedarà custodiada al conservatori per desig del propietari


  • Comparteix:

Eduard Jener, Joaquim Villaronga i Roger Roca, al 'Connectats' / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener, Joaquim Villaronga i Roger Roca, al 'Connectats' / Foto: Cugat Mèdia

El conservatori de Sant Cugat acull des d'aquest dimarts i fins divendres de la setmana que ve una exposició de partitures centenàries. La mostra compta amb un centenar de partitures musicals il·lustrades catalanes i europees de finals del segle XIX i principis del XX de la col·lecció del santcugatenc Joaquim Villaronga. Aquestes partitures corresponen a 14 tipus de música i danses diferents, il·lustrades per autors reconeguts com Ricard Opisso i Ramon Casas.

ESCOLTA-HO

El centenar de partitures exposades formen part d'una col·lecció del santcugatenc Joaquim Villaronga, que n'ha arribat a aplegar més de 200, les primeres comprades al del mercat de puces de Perpinyà i altres adquirides a Barcelona. Villaronga ha avançat a Cugat Mèdia que donarà al conservatori tota la col·lecció.

El director del conservatori de Sant Cugat. Roger Roca, ha valorat l'interès cultural de l'exposició, alhora que "serveix als estudiants per prendre consciència que les partitures no s'han fet sempre de la mateixa manera, tot i que no és una música que utilitzem pedagògicament".

El crític cultural, Eduard Jener, encarregat de la presentació de l'exposició, parla de "veritables joies de la il·lustració que mostren una època determinada en què aquestes partitures eren comprades per famílies benestants perquè els fills, principalment les filles, les interpretessin a casa".

Joaquim Villaronga era el petit de set germans i l'afició per la música i el piano li ve de molt jovenet quan els diumenges i festius passaven el dia a casa dels avis a Barcelona. Amb 12 anys va ingressar a les Joventuts Musicals, més tard va fer dos anys de piano a l'escola Francolí, i els pocs diners que tenia els feia servir per comparar partitures.











Joaquim Villaronga i Roger Roca

La col·lecció penso donar-la al conservatori.// Intentarem tenir algunes partitures, permanentment, al vestíbul i les recollirem per custodiar-les a l'edifici del conservatori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.