L'Ajuntament anuncia un Centre de Creació d'Art Contemporani que acollirà l'activitat de Can Maristany

L'equipament anirà al solar del carrer Andana, on estava previst fer habitatge públic


Temes relacionats

El futur Centre de Creació d'Art Contemporani no satisfà SOS Maristany ( 7/mar/24)

La Mirada, el dèficit pressupostari i el Maristany, a l'audiència pública (19/feb/24)

L'art contemporani deixa Can Maristany (16/feb/24)


  • Comparteix:

Imatge actual del solar del carrer Andana / Foto: Cugat Mèdia

Imatge actual del solar del carrer Andana / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha anunciat aquest dijous la construcció d'un Centre de Creació d'Art Contemporani, al carrer Andana. Així, l'actual projecte del Centre d'Art Maristany, que tancaria portes al juny a causa del dèficit econòmic, passaria a integrar-se en aquest nou espai. El govern vol refermar el compromís amb els projectes d'art contemporani locals i preveu que aviat es convoqui un concurs d'idees per al disseny arquitectònic de l'edifici. L'anunci ha arribat hores abans de la protesta convocada per SOS Maristany pel tancament de l'equipament.

L'edifici està previst que s'ubiqui en un terreny municipal de 2.000 metres quadrats al costat de l'estació de FGC Sant Cugat Centre i que actualment acull horts municipals. La voluntat de l'Ajuntament és donar continuïtat als projectes d'art contemporani a la ciutat. En aquesta línia, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha comunicat que pròximament s'obrirà la convocatòria per al disseny arquitectònic de la construcció d'un edifici singular. El comunicat de l'Ajuntament no especifica calendari ni tampoc què passa amb el projecte previst d'habitatge públic a la zona.

Una ubicació estratègica

Fa poc més d'un any, l'anterior govern tripartit arrencava els tràmits de la promoció de 22 habitatges de lloguer públic del carrer d'Andana de cara el 2026. Redactat el projecte i fet el procés de consulta pública, quedava pendent passar pel ple la proposta d'aprovació inicial de modificació de planejament del solar. Cugat Mèdia ha contactat amb l'Ajuntament per conèixer quin és ara el futur de la promoció d'habitatge del carrer Andana, inclosa en el Pla d'Habitatge Assequible.

La informació s'ha fet pública després de la trobada del consistori amb les representants de SOS Maristany per abordar la continuïtat del projecte. A la reunió, també s'ha avançat que al ple d'abril es portarà a aprovació inicial el projecte de la nova Biblioteca Central que possibilitarà que l'actual biblioteca Gabriel Ferrater passi a ser una sala d'exposicions.

Les dues parts han acordat retrobar-se en 10 dies per abordar la continuïtat del projecte de Can Maristany. La previsió és que els cursos i tallers artístics es traslladin a la Casa Aymat. Pel que fa a la part expositiva, el consistori buscarà durant aquest semestre un espai municipal alternatiu.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Casa Aymat, Can Quitèria, ara un nou centre d'art contemporani... Que sí, que l'art és molt important i necessari, però a Sant Cugat també tenim un munt d'entitats del tercer sector que treballen amb persones malaltes, amb dependència, i que encara no tenen un local en condicions per atendre aquestes persones. Això és el que fa falta a Sant Cugat, així com una segona residència per a la gent gran. Això i no biblioteques faraòniques. Però vaja, les prioritats d'aquest govern estan clares: L'habitatge? No! Les persones? Tampoc!

Jaume Batlle. Enviat el 11/març


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.