El govern buscarà un altre sòl on fer l'habitatge social que s'havia de fer on anirà el Centre d'Art Contemporani

Aquest espai del carrer de l'Andana es veurà beneficiat del futur soterrament de les vies dels FGC


Temes relacionats

L'Ajuntament anuncia un Centre de Creació d'Art Contemporani que acollirà l'activitat de Can Maristany ( 7/mar/24)

El futur Centre de Creació d'Art Contemporani no satisfà SOS Maristany ( 7/mar/24)


  • Comparteix:

El solar del carrer Andana, on el govern projecta construir el futur Centre d'Art Contemporani / Foto: Cugat Mèdia

El solar del carrer Andana, on el govern projecta construir el futur Centre d'Art Contemporani / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat té previst buscar un altre espai on construir l'habitatge social que estava previst construir al solar del carrer de l'Andana on ara hi projecten el futur Centre d'Art Contemporani de la ciutat. Així ho ha explicat l'alcalde, Josep Maria Vallès, qui ha assegurat que 'la ciutat no perdrà habitatge social'. A més, creu que quan es faci l'esperat soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que passen pel centre de la ciutat, en aquest espai entre el carrer de l'Andana i la plaça de Lluís Millet quedarà una 'centralitat molt important'.

"Amb aquest futur Centre d'Art Contemporani volem donar continuïtat al projecte d'art de Can Maristany perquè no podem fer front a les despeses del lloguer del local i tots els serveis derivats", ha recordat l'alcalde, que davant les queixes dels artistes agrupats dins de SOS Maristany ha afegit que "si el problema només fos Can Maristany, ja estaria resolt, el problema és que tenim molts problemes".

El 'mentrestant'

Aquest Centre d'Art no es farà segurament en aquest mandat, i l'Ajuntament abandonarà Can Maristany aquest estiu, per aquest motiu el govern vol, i ha de trobar una solució al 'mentrestant' no més tard d'aquest mes d'abril. "Estem treballant per encabir tots els serveis i exposicions en altres espais, i vaig demanar a SOS Maristany que ens ajudessin a trobar-los", ha comentat Vallès.

Un edifici "singular"

L'alcalde també ha explicat que aviat convocaran un concurs d'idees d'arquitectes per a la construcció d'un edifici "singular" per a aquest Centre d'Art. "Tot plegat per tenir temps per trobar els fons per pagar aquest edifici, amb fons europeus, però també inversió privada", ha conclòs Vallès.




Josep Maria Vallès

Després del soterrament de les vies de Sabadell i Terrassa, ara li toca a Sant Cugat. Sent optimistes, abans de 15 anys la via de tren de sant cugat estaria soterrada, ja veurem què passa amb l'edifici de l'estació. Quedarà un espai enorme entre la plaça de Lluís Millet i la part de darrere, que és on hi ha aquest solar de 2.000 m2 del carrer Andana.

Josep Maria Vallès

Si el problema només fos Can Maristany, ja estaria resolt, el problema és que tenim molts problemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.