Sant Cugat, Capital de la Sardana: punt final a un any inoblidable

La ciutat ha oficialitat el traspàs de la capitalitat a Manresa


  • Comparteix:

La capitalitat de la sardana a Sant Cugat ja ha acabat. Ha estat un any intens, amb una cinquantena d'activitats i moments inoblidables, sobretot per a l'Entitat Sardanista: des de la nova versió del 'Coti x Coti' de The Tyets fins a la celebració de Tres Tombs i de Sant Medir, amb els sardanistes fent de banderers. El final d'aquesta celebració ha tingut lloc aquest diumenge a La Unió, amb el traspàs de la capitalitat a Manresa. El 2025 el relleu el prendrà Olot; també s'ha anunciat que el 2026 serà el torn del Vendrell. L'acte d'aquest diumenge ha acabat amb l'espectacle 'Els llops d'Àngel Guimerà'.

La presidenta de l'Entitat Sardanista, Elvira Anglès, ha recapitulat en vers com ha viscut l'any. "La sardana ens acull i ens agermana i, amb molta satisfacció, passem a Manresa l'acció", ha dit davant del públic. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha admès que estan "tristos perquè s'ha acabat", i ha felicitat totes les persones i entitats que s'hi han abocat, en particular a la colla sardanista de la ciutat.

Un moment de l'acte de cloenda de la capitalitat de la Sardana

Un moment de l'acte de cloenda de la capitalitat de la Sardana / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


El programa d'activitats de Sant Cugat Capital de la Sardana es va posar en marxa el març de l'any passat. Des de llavors, aquesta dansa ha estat més present que mai en la vida cultural i social de la ciutat, amb una cinquantena de propostes i la participació en trobades tan significatives com la Rua dels Tres Tombs o l'Aplec de Sant Medir, on l'Entitat Sardanista ha fet de banderera.

El Campionat de Catalunya de Punts Lliures, la presentació a la ciutat d'una nova versió del 'Coti x Coti' de The Tyets feta exclusivament per a l'ocasió i un gran concert al Teatre-Auditori han estat alguns dels plats forts de la iniciativa. Per descomptat, la sardana s'ha fet notar més que mai amb ballades als carrers de la ciutat. Cugat Mèdia ha estat el mitjà oficial de la celebració.


Elvira Anglès

La protagonista ha estat la sardana, que ens acull i agermana. Passem a Manresa l'acció. Visca la sardana! Visca l'Entitat Sardanista! Visca Sant Cugat!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.