SOS Maristany: 'Volem un Ajuntament compromès amb la cultura'

La plataforma lamenta que el tancament del Centre d'Art Maristany "empobreix enormement l'ecosistema artístic i cultural" de Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment de la lectura del manifest de SOS Maristany / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la lectura del manifest de SOS Maristany / Foto: Cugat Mèdia

SOS Maristany ha portat al carrer la reivindicació perquè el Centre d'Art Maristany es mantingui obert. Amb una acció aquest dissabte a la plaça d'Octavià, on diverses persones han teixit pancartes que portaran al ple d'aquest dilluns, la plataforma ha reclamat 'un Ajuntament compromès amb la cultura'. Considera que el tancament d'aquest espai 'empobreix enormement l'ecosistema artístic i cultural de Sant Cugat'.



L'equip de govern va anunciar al febrer que abandonaria Can Maristany com a seu del centre de divulgació i expositiu d'art contemporani per motius pressupostaris. Amb aquesta decisió, el consistori vol deixar de pagar el lloguer i les despeses associades a aquest centre (més de 100.000 euros anuals), amb la intenció de reubicar l'activitat. De moment, els cursos i tallers s'instal·laran a partir de juny a la Casa Aymat. Aquesta decisió ha comportat crítiques tant des de l'oposició com de part del món cultural i artístic de la ciutat.

A principis de març el govern anunciava la construcció d'un Centre de Creació d'Art Contemporani al carrer de l'Andana, que integraria els serveis que acollia el Maristany. Aquest nou espai no satisfan SOS Maristany, ja que no estaria enllestit fins almenys d'aquí a tres anys; la plataforma reclama solucions immediates a aquesta situació.


Monica Kopatschek

El govern ha decidit tancar el centre per raons pressupostàries. No callarem. Aquesta decisió empobreix enormement l'ecosistema artístic i cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.