La 9a edició de l'Encabronada dels Diables arriba divendres amb més d'una vintena d'activitats

Divendres, dissabte i diumenge el foc, la música i la gresca envairan els carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un moment de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat / Foto: Premsa Ajuntament

Imatge d'arxiu d'un moment de l'Encabronada dels Diables de Sant Cugat / Foto: Premsa Ajuntament

Més d'una vintena d'activitats protagonitzaran l'edició d'enguany de l'Encabronada, que es farà entre aquest divendres 26 d'abril i el diumenge 28. Espectacles de foc, tallers de malabars i concerts de música són només algunes de les propostes a gaudir durant aquest cap de setmana. La festa grossa dels Diables de Sant Cugat torna amb els Gausacs com a entitat convidada i amb dues novetats: una carretillada solidària que recollirà fons pel Taller Jeroni de Moragas i un punt lila mòbil. El cap de colla, Bernat Parpal, i la cap de tabalets, Carme Garcia, han participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

Propostes de divendres

El tret de sortida serà el divendres a les 18 h a la plaça de l'U d'Octubre amb el taller per crear una carioca de malabars i altres propostes familiars, però el plat fort de la jornada arribarà a les 21.15 h amb l'espectacle 'El despertar del Boc' al Pont de Can Vernet. Una proposta que torna un any més a ser sense foc, per la sequera, i que donarà pas a un correfoc infantil, a partir de les 21.30 h, per diferents carrers de la ciutat. La festa tornarà de nou a la plaça de l'U d'Octubre on s'han organitzat altres propostes musicals.

L'Encabronada continua dissabte

El dissabte al matí, a partir de les 10 h, serà el torn de les bèsties amb una cercavila que recorrerà els carrers més cèntrics de la ciutat amb punt de sortida des de la plaça de l'U d'Octubre i diferents activitats familiars. Les bèsties convidades són el Drac dels diables de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, la Carpa Juanita i El Porró de Vilanova i la Geltrú, i l'Entxuscat de Molins de Rei. A la tarda serà el torn pel Percufoc, a les 17 h, una tabalada solidària amb colles vingudes d'arreu de Catalunya; i el concert de Koré, una banda santcugatenca de rock alternatiu, entre d'altres. I a les 22 h, arribarà l'esperat bany de foc a la plaça d'Octavià, una proposta per a totes les edats però amb unes importants recomanacions de seguretat. "A la plaça d'Octavià veureu que hi ha un perímetre marcat de cascades i tot el que hi hagi dins serà amb foc i tot el que hi hagi fora serà sense foc. A partir d'aquí, l'important és que vingueu ben tapats, que porteu mocadors i barrets i que tot sigui de cotó. Sobretot, porteu molta protecció a la boca i al nas perquè hi ha fum i recomano molt portar botes de muntanya", explica Bernat Parpal. "Hem de ser conscients que és una cosa molt bonica, però que té els seus riscos i hem d'evitar al màxim aquests riscos", recorda Carme Garcia.

Diumenge, punt final

Diumenge, darrer dia de l'Encabronada, arrencarà amb una pedalada popular, la ruta ciclista ‘Rodant per les llegendes’, un recorregut per diferents punts emblemàtics i llegendaris de la ciutat. L'entitat convidada d'enguany són els Gausacs, que hi participaran amb un assaig obert, un castell 'diabòlic', un taller per la canalla i un pòdcast en directe des de la plaça U d'octubre.

Novetats

Com a novetats d'aquesta edició, l'habitual carretillada solidària es farà tant dissabte com diumenge i els fons recollits aniran íntegrament al Taller Jeroni de Moragas. També per primera vegada l'entitat ha inclòs un punt lila mòbil i autogestionat.

Menys pressupost

Tot i el desplegament, la festa tampoc no s'escapa de les conseqüències del dèficit econòmic de l'Ajuntament que implica una reducció del pressupost que, finalment, serà menor de l'esperat inicialment. De fet, des de Diables reconeixen i agraeixen a l'Ajuntament que hagi fet un "esforç extra" per poder celebrar l'Encabronada.

El cap de colla, Bernat Parpal; i la cap de tabalers, Carme Garcia, al programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat

El cap de colla, Bernat Parpal; i la cap de tabalers, Carme Garcia, al programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una crida per al 35è aniversari

Els Diables arribaran al 35è aniversari l'any vinent i a la 10a edició de l'Encabronada, unes celebracions que ja avancen seran especials. Amb tot, des de l'entitat fan una crida el jovent santcugatenc a participar de forma activa al grup de tabalers d'entre 13 i 17 anys, una franja d'edat, ara per ara, menys nombrosa que les altres.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ

RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA


Bernat Parpal i Carme Garcia

A la plaça d'Octavià veureu que hi ha un perímetre marcat de cascades i tot el que hi hagi dins serà amb foc i tot el que hi hagi fora serà sense foc. A partir d'aquí, l'important és que vingueu ben tapats, que porteu mocadors i barrets i que tot sigui de cotó. Sobretot, molta protecció a la boca i al nas perquè hi ha fum i recomano molt botes de muntanya. Hem de ser conscients que és una cosa molt xula però que té els seus riscos i hem d'evitar al màxim aquests riscos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.