El Cicle Altre Teatre de la Floresta abaixa el teló

La reducció d'un 50% del pressupost aportat per l'Ajuntament els impossibilita continuar amb el projecte


  • Comparteix:

Imatge d'una obra representada dins del Cicle Altre Teatre / Foto: Pere Lecha

Imatge d'una obra representada dins del Cicle Altre Teatre / Foto: Pere Lecha

El Senglar Cultural, de la Floresta, ha decidit suspendre el cicle Altre teatre, a causa de la reducció a la meitat de l'aportació econòmica municipal. El projecte va apujar el teló fa nou anys, però enguany s'ha vist superat pels 'pals a les rodes' que, diuen, el consistori els imposava, sobretot en els darrers anys. L'últim obstacle ha estat la minva en un 50% de la partida municipal, d'uns 6.000 euros l'any passat als 2.800 euros d'enguany. Una xifra que, segons la comissió responsable del cicle, no és suficient per produir tres obres de teatre durant l'any.

El membre de la comissió organitzadora del cicle Carlos Tejedor assegura que aquesta partida impossibilita poder mantenir la programació. A més, les dificultats econòmiques se sumen a altres problemes als quals l'Ajuntament no ha atès. "Durant aquests nou anys, anem arrossegant unes mancances que no s'han solucionat", com millores en la infraestructura del teatre i en els accessos al mateix, entre d'altres. De fet, comenta Tejedor, el cicle va néixer amb la voluntat d'oferir quatre obres durant el maig, però el consistori ja ho va limitar a tres per una qüestió pressupostària.

Des de 2015, tret dels anys afectats per la Covid, una comissió del Senglar Cultural s'ha encarregat de contractar i produir obres que les companyies seleccionades representen al Casino de la Floresta. El cicle acostuma a tenir lloc al maig, amb una representació cada divendres.




Carlos Tejedor

El problema no és que des de fa nou anys estem arrossegant unes mancances que hem estat denunciant any rere any i que l'Ajuntament no ha fet mai: infraestructures, accessos, comissions...

Carlos Tejedor, Cicle Altre Teatre

Al 2015 vam superar els 5.000 euros més l'IVA, és a dir, una mica més. I així gairebé tots els anys. Aquest any s'ha quedat reduït a 2.800, és a dir gairebé la meitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.