El guionista i director Joaquim Oristrell tanca el cicle de conferències 'Creadors Contemporanis' de la Fundació Sant Cugat


  • Comparteix:

El guionista i director de cinema Joaquim Oristrell ha clos aquest dilluns el cicle de conferències 'Creadors Contemporanis' que ha organitzat la Fundació Sant Cugat. Davant un petit fòrum, Oristrell ha defensat la tasca feta des de Catalunya i Espanya enfront l'allau de produccions americanes i ha fet especial èmfasi en la necessitat de promocionar més les pel·lícules d'aquí perquè els espectadors habituals, és a dir els joves, sàpiguen que existeixen.

Joaquim Oristrell, santcugatenc d'origen, i que després de passar 20 anys treballant a Madrid ha tornat a Barcelona, s'ha mostrat optimista pel que fa al moment actual que viu el cinema a Catalunya i ha defensat la necessitat d'un suport institucional davant la competència brutal que suposen les produccions dels grans estudis nord-americans. Per al santcugatenc, el que s'ha de fer, a més de produir, és promocionar aquest cinema perquè la gent sàpiga que aquestes pel·lícules existeixen.

Així s'ha expressat el guionista i director en la darrera conferència del cicle de 'Creadors Contemporanis' que ha organitzat la Fundació Sant Cugat.

Joaquim Oristrell

Si que hi ha diners per produir però el que fa falta és que se'n possin per promocionar les pel·lícules que es fan. Moltes produccions passen inadvertides i això no pot ser


Durant la seva conferència, Oristrell ha posat sobre la taula el fet que la majoria de joves, que representen el gruix de població que va al cinema, coneix totes les estrenes americanes i en canvi no sap res de les espanyoles i/o europees.

En aquest sentit, el cineasta ha assegurat que en el cas del cinema català cal treballar per garantir la supervivència i ha destacat l'exemple dels francesos, que des de fa molts anys són conscients de la necessitat de tenir un suport audiovisual fort per tenir presència cultural al món i poder tenir, així, alguna influència. Per a Oristrell, a Catalunya s'estan perdent molts esforços intentant resoldre el problema d'identitat sobre el què és cinema català, quan l'important, diu, és que sigui cinema i que aquest reflecteixi, d'alguna manera, la realitat del país.

Pel que fa a la seva faceta de guionista, el santcugatenc ha explicat els seus inicis, prenen notes quan anava al cinema com a espectador, i com va anar aprenent per ell mateix davant la manca d'escoles de cinema als anys 70. A més, ha definit els guionistes com a gent curiosa, que necessita comunicar i que, salvant les distàncies, són com una mena de trobadors de l'actualitat.

Joaquim Oristrell

En certa manera, els guionistes somuna micavampirs perquè anem agafant de tot per explicar el que volem. A més, ens hem convertit en un mena d'hereus dels trobadors


Joaquim Oristrell ha explicat també els projectes que porta actualment entre mans. Actualment està coordinant el guió d'un sèrie de tretze capítols basats en una obra de Rosa Regàs i que compta entre d'altres amb Rosa Maria Sardà. El 22 d'agost, si no hi a ha cap canvi, començarà a dirigir la comèdia 'Nadie es perfecto', basada en un guió d'Albert Espinosa, i que narra la nit d'un comiat de solter d'un grup format per un sord, un coix i un cec originaris del cinturó de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.