Arcadi Oliveras analitza el finançament cooperatiu català a la Universitat Catalana d'Estiu


  • Comparteix:

L'economista santcugatenc, Arcadi Oliveras, dicta aquest cap de setmana una conferència sobre el finançament cooperatiu a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a Prada de Conflent. El president de Justícia i Pau analitzarà la situació del cooperativisme al nostre país.

El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Arcadi Oliveras, oferirà aquest dissabte una visió global del finançament cooperatiu als Països Catalans en unes jornades organitzades per la Fundació Roca i Galès, emmarcades en la 37a edició Universitat Catalana d'Estiu. El significat d'aquest concepte l'explica el mateix Oliveras.

Arcadi Oliveras

El finançament cooperatiu és; Primer, que els socis aportin diners. Segon, que la Generalitat cedeixi crèdits a bon preu i tercer, que s'aprofiti aquesta nova via de la banca ètica.


El president de Justícia i Pau considera que les cooperatives catalanes haurien de tenir més facilitats per aconseguir crèdits. És per això que defensa la creació de banques ètiques a Catalunya.

Arcadi Oliveras

A Catalunya ja hi ha intents de construir una banca ètica, que no està destinada només a les cooperatives, però que els ofereix finançament i les dota de coherència. Els bancs ètics és una cosa adequada que ja passa a Europa


Durant les jornades, també hi intervindran especialistes en finançament cooperatiu com el president de l'associació de Fets, Finançament Ètic i Solidari, Joaquim Sabaté, i el president de la Fundació Roca i Galès, Joan Josep González.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.