Els claustres de Sant Cugat i de la catedral de Girona compartiran candidatura a Patrimoni de la Humanitat


  • Comparteix:

Les delegacions d'Amics de la Unesco promouen la iniciativa

Les delegacions d'Amics de la Unesco promouen la iniciativa

Els claustres del monestir de Sant Cugat i de la catedral de Girona compartiran candidatura a Patrimoni de la Humanitat, en una iniciativa promoguda per les delegacions d'Amics de la Unesco de les dues ciutats. Els dos passatges coberts, que tenen capitells esculpits pel mestre Arnau Cadell, s'agermanaran el 16 de novembre, en un pas previ a la constitució de la candidatura.

Els claustres de les dues ciutats iniciaran el procés per compartir candidatura a Patrimoni de la Humanitat, un cop s'hagin agermanat. Posteriorment, diversos especialistes elaboraran un recull d'informació per aconseguir els vistiplaus de la Generalitat de Catalunya i de l'Estat espanyol a la iniciativa.

Un cop agermanats, si es constitueix la candidatura, el Consell Internacional de Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) i el Consell Internacional de Museus (ICOM), òrgans consultius de la Unesco, hauran de determinar si els claustres acompleixen els requisits per ser Patrimoni de la Humanitat. El termini comprès entre l'agermanament i una hipotètica designació dels claustres com a patrimoni de la humanitat oscil·la entre els tres i quatre anys aproximadament.

Així ho ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora el president de l'Associació d'Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat, Llorenç Batchellí.

Llorenç Batchellí

Hi ha dues institucions que s'encarreguen d'estudiar si la candidatura es pot designar patrimoni de la humanitat.


Batchellí també ha explicat que s'han plantejat presentar una candidatura només d'una part del Monestir, perquè apostar per tot el recinte té poques possibilitats d'èxit.

Llorenç Batchellí

Presentar una candidatura de tot el recinte del monestir o de la catedral corre el risc de ser massa agosarada.


De moment, la Sala Capitular del Claustre de Sant Cugat acollirà l'acte d'agermanament dels dos claustres el proper 16 de novembre, dia en què se celebrarà el seixantè aniversari del naixement de la Unesco. L'acte comptarà amb representants de les dues delegacions d'aquesta entitat.

Les associacions d'Amics de la Unesco de Valldoreix - Sant Cugat i de Girona es van agermanar el curs passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.