L'Ajuntament es planteja introduir canvis al cicle de guitarra clàssica i obrir-lo, potser, a d'altres instruments


  • Comparteix:

El darrer concert ha aplegat prop de 70 persones al Claustre del Monestir

El darrer concert ha aplegat prop de 70 persones al Claustre del Monestir

El cicle de guitarra clàssica organitzat per l'Ajuntament i el Centre d'Estudis Gymel ha arribat al seu punt i final amb una actuació del guitarrista José Galeote i l'arpista Melani Molina. Des de l'organització han fet una valoració positiva de la resposta que ha tingut la iniciativa. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, no descarta però replantejar el cicle, obrint-lo potser a d'altres instruments a banda de la guitarra.

Després de l'èxit dels tres concerts anteriors, aquest dissabte el Claustre del Monestir ha tornat a ser testimoni dels sons de la guitarra clàssica, aquest cop de la mà de José Galeote i l'arpista Melani Molina. Els dos intèrprets han estat els encarregats de tancar el cicle amb peces d'Héctor Villa-Lobos, Xavier Montsalvatge i Jaume Torrent, entre d'altres.

La directora del Centre d'Estudis Musicals Gymel, Glòria Villanueva, ha valorat molt positivament l'elevada assistència de públic, sobretot tenint en compte que en aquesta era la primera edició i pràcticament no s'ha fet publicitat.

Glòria Villanueva

El balanç ha estat positiu perquè cada concert ha tingut més de 100 persones. Per ser la primera vegada que no hem fet publicitat, doncs la cosa ha anat bé. Això vol dir que a Sant Cugat hi ha interès per la guitarra i que l'any vinent això anirà en augment


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha valorat positivament l'èxit de les quatre sessions però ha apuntat la necessitat de replantejar el format del cicle de cara a edicions futures.

Àngels Solé

Hem de fer concerts de guitarra perquè és un instrument que s'ho mereix. No sé si el camí és fer-ne 4 o dos i d'altres amb diferents instruments. Hem d'acabar de decidir-ho amb l'organització.


El cicle de guitarra clàssica va començar a primers de setembre i al llarg d'aquest mes ha permès repassar un variat repertori de música de guitarra, que ha anat des del barroc i fins l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.