La mostra 'Exemplars del Quixot' recull una vuitantena d'edicions de l'obra de Cervantes


  • Comparteix:

L'exposició es pot visitar a la Biblioteca del Mil·lenari i recull part de la col·lecció privada del periodista Jordi Robirosa

L'exposició es pot visitar a la Biblioteca del Mil·lenari i recull part de la col·lecció privada del periodista Jordi Robirosa

Prop d'una vuitantena d'edicions del Quixot en diferents llengües i formats és el contingut de l'exposició que acull la Biblioteca del Mil·lenari fins a finals d'octubre. La mostra està formada per exemplars de l'obra que el periodista de TV3, Jordi Robirosa, ha recopilat en els seus viatges.

Edicions en diverses llengües, formats i il·lustracions del Quixot són el contingut de l'exposició que acull la Biblioteca del Mil·lenari en el marc de l'Any del llibre i la lectura. El periodista Jordi Robirosa ha recollit més de 200 exemplars de l'obra de Cervantes arreu del món, 80 dels quals s'exposen a Sant Cugat.

Jordi Robirosa explica per què col·lecciona edicions del Quixot.

Jordi Robirosa

He recollit edicions del Quixot arreu del món gràcies a la meva activitat professional. Fa més de 25 anys que ho faig.


El periodista ha fet aquest dilluns una visita guiada explicant la procedència dels exemplars, a la qual han assistit prop de 40 persones, entre elles l'alcalde, Lluís Recoder i la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Lluís Recoder ha destacat la importància de l'obra en la literatura universal.

Lluís Recoder

L'exposició demostra el paper del Quixot en la literatura universal. Aquí podem trobar exemplars de totes les formes i idiomes.


L'exposició 'Exemplars del Quixot' es pot visitar fins a finals de mes a la Biblioteca del Mil·lenari



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.