'El Pessebre' de Pau Casals arribarà al Teatre Auditori amb més de 250 intèrprets dalt de l'escenari


  • Comparteix:

El muntatge és una iniciativa d'Òmnium Cultural i compta amb la col·laboració de diferents entitats i de l'administració

El muntatge és una iniciativa d'Òmnium Cultural i compta amb la col·laboració de diferents entitats i de l'administració

Més de 250 persones, entre cantaires i músics, pujaran dalt de l’escenari del Teatre Auditori el proper 16 de desembre per donar vida al 'Pessebre' de Pau Casals. El muntatge, impulsat per Òmnium Cultural, compta amb la col·laboració de diverses entitats i administracions i es podrà veure també a d'altres poblacions com Rubí, Badia o el Vendrell.

45 anys després de la seva estrena a Acapulco, el missatge de pau del cèlebre oratori de Pau Casals arriba al Teatre Auditori de Sant Cugat, de la mà de la delegació local d’Òmnium Cultural. El muntatge, d’una gran envergadura, compta amb la col·laboració de diferents entitats com l’Orquestra Simfònica Sant Cugat o el Cor Aulos, la Coral Sant Cugat 1975 del Club Muntanyenc, la coral Ginesta de Badia o l’orfeó de Sants, entre d’altres.

Precisament, és aquest ric panorama musical el que ha impulsat a Òmnium Cultural a emprendre un projecte d'aquesta complexitat a la nostra ciutat. Així ho ha assegurat el president de la delegació local d'aquesta entitat, Martí Olaya, que ha volgut recordat que la implicació de Sant Cugat amb aquesta obra ja ve d'abans, ja que la darrera gravació del 'Pessebre' es va fer al mateix Auditori, ara fa 8 anys.

Martí Olaya

Sant Cugat té una orquestra simfònica, té corals, i Sant Cugat té entitats importants com per intentar tirar endavant una idea que ben aviat l'Ajuntament i el Teatre Auditori van agafar com a seva


En el mateix sentit s'ha expressat el director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Josep Ferré, que ha remarcat el nivell de participació i implicació que ha aconseguit la proposta, i ha manifestat també la seva satisfacció per poder contribuir a difondre una obra musical de gran valor dins el patrimoni cultural.

Josep Ferré

Per nosaltres és un honor i un repte artístic poder fer aquesta obra de Pau Casals, i ens sembla que té un valor afegit que és el del patrimoni cultural


El muntatge es podrà veure el proper dia 16 de desembre al Teatre Auditori, i la voluntat és poder programar una segona funció per al diumenge, dia 18. En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha remarcat que la representació d'aquest 'Pessebre' és una gran aposta i ha fet una crida als santcugatencs perquè no se la perdin.

Lluís Recoder

A Sant Cugat engeguem un gran projecte d'un gran violoncelista, que és un veritable cant a la pau. El divendres 16 de desembre omplirem l'escenari del Teatre Auditori i esperem que els santcugatencs també responguin


De la seva banda, el director de la Fundació Pau Casals d'El Vendrell, el santcugatenc Narcís Castanyer, s'ha felicitat que un projecte tan complex com aquest, s'hagi gestat i tingui lloc a Sant Cugat.

Narcís Castanyer

És una feliç coincidència que a Sant Cugat es pugui tocar i produir aquesta obra, que es toca molt poc perquè és d'una gran envergadura


Després del Teatre Auditori, el muntatge es podrà veure en d'altres ciutats catalanes com Rubí, Badia del Vallès o El Vendrell, i estan pendents de confirmar també Amposta i Andorra La Vella.

En total, el cost del projecte és de 45.000 euros, més de la meitat dels quals van a càrrec del consistori. De la seva banda, tant la Generalitat com la Diputació de Barcelona fan una aportació de 6.000 euros respectivament, mentre que l'empresa local Grup XXI aportarà entre 7.500 i 9.000 euros, depenent del número de funcions que es facin finalment a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.