La 'I Nit Literària' d'Òmnium Cultural contribueix a estrènyer els vincles entre els escriptors locals


  • Comparteix:

Fomentar la relació entre els escriptors santcugatencs ha estat el principal objectiu de la 1º Nit Literària que ha organitzat la delegació local d'Òmnium Cultural. Prop de 150 persones, entre elles una trentena d'escriptors, han assistit a aquesta vetllada que ha servit per presentar també el premi Sant Cugat de Narrativa Històrica Breu, dirigit a estudiants de secundària.

Escriptors com Baltasar Porcel, Marta Pessarrodona, Víctor Alexandre, Lluís Calvo, Jordi Lara o Sam Abrams, entre molts d'altres, s'han aplegat aquest dissabte amb motiu de la primera 'Nit Literària' que ha organitzat la delegació local d'Òmnium Cultural.

Precisament l'objectiu de la vetllada era reunir els autors santcugatencs i anar estrenyent els vincles entre un col·lectius que segons el president d'Òmnium a Sant Cugat, Xavier Escura, no es coneix massa. Amb aquesta voluntat, Escura ha assegurat que aquesta entitat es posa a la disposició dels escriptors locals per trencar les barreres i per poder 'fer penya i fer pinya'.

Xavier Escura

Fer penya vol dir aglutinar i trobar-nos, perquè és un dels sectors que menys ens coneixem. I a la vegada fer pinya, sumar esforços de cara a fer projectes comuns o reivindicar coses


La vetllada ha servit també per analitzar la situació de la literatura catalana. El poeta santcugatenc d'origen nordamericà, Sam Abrams, ha assegurat en el seu pròleg literari que tot i que hi ha moltíssim talent i gaudim d'una qualitat literària excel·lent, els catalans tenen problemes per acabar d'acceptar la qualitat dels seus autors i tampoc no hi ha un mercat potent per donar sortida a les obres.

En aquest sentit, Abrams ha subratllat el paper d'entitats com Òmnuim Cultural que a través de la seva tasca contribueixen a la difusió de la cultura catalana.

Sam Abrams

Crec que Òmnium Cultural és una entitat que juga el paper de ser complementària a l'administració pública per tirar endavant iniciatives per sistematitzar la cultura i promocionar-la


També l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha destacat la tasca que fa Òmnuim Cultural i ha remarcat la importància de poder tenir una delegació local d'aquesta entitat, ja que contribueix a fer ciutat i reforça el caràcter i la identitat pròpia del municipi, a banda de contribuir al sentiment de catalanitat.

Lluís Recoder

Estic molt content de la presència d'Òmnuim Cultural a sant Cugat perquè és una institució que té molt pes a Catalunya, que fa una gran feina a favor de la nostra llengua i la nostra cultura, i fins ara eren les grans ciutats la que ho tenien


La primera 'Nit Literària' ha comptat també amb la presència d'Alfons Conesa, membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural, i s'ha aprofitat per presentar el premi Sant Cugat de Narrativa Històrica Breu, dirigit a estudiants de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.