Tortell Poltrona reflexiona sobre passat, present i futur del circ i de la seva trajectòria al Terra Dolça


  • Comparteix:

El Circ Cric podrà veure's aquest cap de setmana al Parc de la Pollancreda

El Circ Cric podrà veure's aquest cap de setmana al Parc de la Pollancreda

'Ser pallasso és un espai de llibertat i permet viure d'una manera diferent'. Així s'ha expressat el pallasso barceloní Tortell Poltrona aquest dimecres al vespre durant una xerrada en què ha repassat la seva trajectòria vital i la seva feina al capdavant del Circ Cric i de l'ONG 'Pallassos sense fronteres'. D'aquesta manera, Poltrona ha començat a escalfar motors per les actuacions que oferirà el Circ Cric aquest cap de setmana a la nostra ciutat.

El Parc de la Pollancreda serà l'escenari, aquest cap de setmana, de les carpes i l'espectacle del Circ Cric, de Tortell Poltrona. Abans de poder gaudir de la màgia d'aquest popular circ, el conegut pallasso ha estat el protagonista de la xerrada 'El valor social dels pallassos' a l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça on el 'clown' ha explicat què significa ser pallasso, els seus inicis en la professió i el camí vital amb projectes com el Circ Cric i l'ONG 'Pallassos sense Fronteres'.

Poltrona ha valorat la recent concessió del Premi Nacional de Circ del 2005 per la trajectòria de més de vint-i-cinc anys del Circ Cric i creu que pot ser un bon inici per començar a reivindicar aquest tipus de circ allunyat dels que es limita a exhibir animals. Es tracta, pel pallasso de Sarrià, d'apostar per un circ que és una suma de les arts escèniques.

Tortell Poltrona

Nosaltres entenem el circ com una suma de les arts escèniques: música, dansa, teatre i exercicis d'equilibri-gravetat. La suma et dóna un espectacle universal.


En aquest sentit, Tortell Poltrona ha refermat la necessitat que tothom s'impliqui per treure el circ del país d'un estat bastant pobre si es compara amb d'altres països. I és que, a França, per exemple, hi ha estudis universitaris de circ, mentre que a Suïssa, amb els mateixos habitants de Catalunya hi ha deu circs permanents, i només un a casa nostra.

Tortell Poltrona

Si bvolem que hi hagi circ al país, un espectacle per tots els públics, calen més circs. S'ha d'apostar pel circ com a Suïssa que amb set milions d'habitants té deu circs permanents.


Poltrona ha volgut recordar que és paradoxal que a Catalunya sembli que no hi hagi espai per al circ i que, en canvi, quan arriba el 'Cirque du Soleil', aquest arrassa en taquilla. És per això que considera que s'ha d'invertir en circ al igual que es fa a fora o com es fa amb el teatre a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.